Útjavítás

Azt hiszem abban mindenki egyetért, hogy ha Magyarországon bárkinek is említjük az utakat, útmunkálatokat akkor nem fog pozitívan nyilatkozni. Ezért is lepődtem meg ma nagyon. Délelőtt nem voltunk otthon kb 13-ra érkeztünk meg. Amikor is fény derült az előző napokban az útmellett a fűben heverő táblák miértjére. A bogyókkal nem értettük előző napi sétáinkon, hogy miért is hevernek sebesség korlátozást mutató, elsőbbségadási táblák a fűben, kb minden kanyarnál.

A titok össz-vissz annyi, hogy mielőtt megkezdték volna az utca úthibáinak a javítását a mai napon, előtte kihelyezték a táblákat a munkaterületre, persze nem állították fel őket, hiszen még nem érvényesek. Ma már kint voltak a táblák, a gépek is. Elnézést nem fotóztam, pedig szuper cuki bob catek lepték el az utcát. Volt amelyik felszedte az utat, a másik utána letisztította azt ahova az új aszfalt került, majd a legszupibb egy kicsi aszfalt öntő volt. No de a lényeg eme rövid írásban, hogy kb 11-12 körül kezdhettek és végeztek 17-re. Újraaszfaltozással együtt, mindennel. Szépen letakarítottak mindent, elpakoltak és kész is az új út.

No ilyet nem láttam még, hogy 1 nap alatt nem egy db kátyút, hanem kb 2/3 városmajor utcányi hosszúságban kijavítják a hibákat.

A tartósságáról nem tudok még nyilatkozni. Majd kiderül.

4 comments

  1. Általában éjszaka csinálják az útfelújításokat, különösen a forgalmasabb utaknál. Mondjuk este 11-kor lezárják, reggel ötig megcsinálják. Ha hosszabb és egy éjszaka alatt nem megy, akkor szakasosan, de ugyanúgy csak éjszaka dolgoznak.

    Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s