A szemeteszsák

Mary-éknél szemetes kukánk volt, az új helyen zsákolni kell. Fogalmunk sem volt hogy ez mi a fenét jelent, és hogyan kell csinálni, szóval itt a rövid story hozzá.

Komolyan mondom, egy egy cikkhez egy jó képet találni néha kínszenvedés. Persze egyszerübb lett volna otthon fotozni, de erről már lecsúsztam. Szóval a lényeg, hogy persze van itt sima szemetes kuka rendszer is, de van prepaid zacskózás. Ez mit jelent?

Az ember fia – Zsuzsi – elcsattog a közeli boltba, és kér prepaid szemetes Zsákot. Ezt szintől függően gyüjtik össze a szemetes autók, és csak a megadott időben ki kell rakni a ház elé. Magyarul ha kevesebb szemetet csinálunk, akkor kevesebb zsákot töltünk meg, ha meg többet, így jártunk.

Kérdés persze hogyan fizetünk érte. Hát az a szemetes zsák árában benne van. 5 darab zsákocska, az 2000 forint, szóval jól meg kell gondolni hogyan szemetelünk. Egyébként ez nagyon jellemző dolog máshol is. Mármint a szemét-tudatosság. Ha az ember pl elmegy kirándulni azt már írtuk, hogy magának szedi a szemetet a parkban, mert nincs kuka. De hasonlóan nincs kuka a közeli szigeteken sem, és tippre ez teljesen elfogadott dolog, hogy inkább gyüjtsed magadnak a saját szemeted, és old meg hogy elvigyék, és hát persze ne szemetelj:)

Egyébként ez a prepaid dolog menő még pl a postán is. Odamész, fel akarsz adni valamit, veszel magadnak zacskót méretre, és feladod. Nem nagyon méricskélnek külön. Zacsi méret, és annyi. Tádá…

2 comments

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s