Bevásárlás háztartási gépekből

Zsuzsi lemérte a héten a lakást, szóval most hétvégén elmentünk bevásárolni. Hogy öszinte legyek, ezt nem kevés nyomozó munka előzte meg, hogy pontosan mi is a legjobb megoldás erre az esetre, hogy megvegyünk mindenféle háztartási gépet.

Érdemes annyit tisztázni, hogy itt mindenki teljesen más preferenciákkal érkezik. Pl simán ki lehet fogni olyat, hogy az ember teljes ingyen kap egy szárító gépet egy kedves öreg nénitől, ami tökéletesen működik 5-10 éven keresztül, vagy olyat is, hogy megveszed a legjobb márkát, és beszarik a gari lejárata után 3 nappal. Szóval jó megoldás nincs, max szerencsés:) De azért lássuk miket jártunk végig.

Amire szükségünk volt az új helyre, meg ha a legszükebb listát is vesszük nem kevés dolog: hütő, szárító, mosógép, kávéföző, szendvicssütő, kenyérsütő – ez a kenyérsütés nagyon bejön, mikro, és még pár apróság. Szóval első körben el kellett dönteni ezeket hogy szerezzük be.

A legkönyebb megoldás a trademe lett volna, de ez nekünk nem ideális. Egyrészről a világ végén lakunk és ezeket a cuccokat elcipelni A helyről B helyre fárasztó, egyesével kell, és időben sem jól managelhető. Persze ha szuper családról van szó, vagy olyanokról ahol nincs gyerekek, akkor a legjobb és legolcsóbb dolog kb ez. Hihetetlenül jó vételeket ki lehet fogni, vagy különböző facebook csoportokba feliratkozva havi 1-2 kiárusítás mindig van.

De mi hosszú távra tervezünk, és cipekedni sem volt kedvem, meg jó érzés ha valami új és a mienk, szóval jött a következő kérdés, a mit és a hol. A mit ugye azért problémás, mert nem ismerjük a márkákat, pláne, hogy a márkák között modelleket sem. Otthon sem itt sem, árakat sem boltokat sem szóval semmit. Csanád ajánlotta még régen a consumer report oldalt ami kimondottan Kiwi cégekkel és márkákkal foglalkozik, de én kicsinek találtam szóval főleg az ausztrál társára hagyatkoztam. Ez nekem nagyon bejött, részletesebb és hosszabb leírások voltak benne, bár nem volt meg minden márka amit keresgéltem

Utána jött az ár kérdése. A termék kiválasztása után a pricespy és a priceme-t használva ugrálgattam a különböző eladók között. A legjobb árakat egyébként mindig valahol nagyon messze 200km találtam a heathcotes-nál szóval Zsuzsival már meg is terveztük hogy ma bizony oda megyünk. Aztán ahogy gondolkodtunk rajta úgy voltunk vele hogy tök messze van és keressünk már legalább egy közelebbi boltot, és nézzük meg ott a dolgokat.

Hozzáteszem hogy a szokásos nagy áruházláncokat direkt kilöttük mert a fent említett oldalak alapján olyan szintű túlárazásba vannak hogy az valami eszméletlen. Mármint háztartási gépek terén. Lényeg a lényeg hogy a választás a magnessbenrow esett, itt van a környéken szóval 20 perc alatt autókával már ott is voltunk. A gyerekek még kisirtak egy Burger Kinget, Anna is éhes volt, szóval belefért, utána meg bementünk a boltba.

Elkezdtünk nézelődni, majd egy idősebb pasi odajött hozzánk hogy akkor segít ha gondoljuk:

  • Felkészült voltam szóval mondtam neki a modelleket amik kellenek amire mindig az volt a válasza, hogy itt van, de had nézzen utána tud-e árengedményt adni ?!!
  • Mindent lemértünk, természetesen kérdés nélkül adott méregetőt, és ha valami nem felelt meg, azonnal mondta az alternatív megoldást
  • Felhívta a másik üzletet is, hogy mégolcsobban tudjon adni cuccot, mert emlékezett, hogy ott van kiállítási model?!!
  • Amikor nem tudtunk dönteni, akkor inkább tovább engedett az árból…
  • A legvégén amikor kiszállításra került a sor, ő volt a legszomorúbb hogy a szerelésért fel kell számolni +30NZD-t, és hányta az elnézéseket
  • Végül amikor szóltam hogy nincs nálam a hitelkártyám, és nem tudok paypass-al fizetni nem esett kétségbe, hanem inditott egy internetes fizetést, és ott adtuk be a kártya adataimat – hála az 1 passwordnek, ezek megvoltak.
  • Nem nézett hülyének amikor csak lefotoztam a számlát, és kértem hogy dobja ki, és szólt ha garanciális para lenne akkor őket hívjam, és segítenek kit kell utolag hívni. Erre remélem nem lesz szükségünk

Szóval mindent összevetve lealkudott az árból kb 30% így mi boldogan távoztunk, és tuti lehetett volna még legozni a dolgokkal, de mi bőven elégedettek voltunk, és más nem számít. Szóval 19-en jönnek az új dolgok az új helyre, Zsuzsi meg fearless warriorként várja őket majd:)

Ja igen Zsuzsinak elromlott a számítógépe, azért nem irogat válaszolgat ilyesmi…

0 thoughts on “Bevásárlás háztartási gépekből”

  1. Pingback: Költözés 1. rész – Öt bőrönd

  2. Pingback: Hogyan válasszunk termékeket – a tudatos vásárló esete – Öt bőrönddel Új Zélandra

Leave a Comment

Scroll to Top