Egészségügy megint

Már írtam róla. Viszont most ezt mindenképpen meg kell osztanom veletek. Mint már írtuk párszor Réku epilepsziája miatt többször járunk vérvételen, dokinál stb… Nemrégiben a családorvosunk elküldött minket egy gyerekspecialistához mert Réku vérvétel eredményében volt egy icipici eltérés és nem akarta Ő eldönteni, hogy gond van e avagy sem. Máté ment Rékuval a dokihoz ide a közeli Silverdalebe. Találkoztak ahol doki ugyanúgy hozzáfért minden adathoz ami Rékáról eddig készült. Minden vérvétel, EEG, családi orvosi bejegyzéshez, mindenhez. Szóval megvizsgálta Ő is. Beszélt hematológussal, neurológussal stb…. Mindezek után felhívott telefonon. Nagyon részletesen elmagyarázta, kivel mit beszélt, kinek mi volta véleménye, neki mi a véleménye. Mi a végkövetkeztetés. Megbeszéltük a következő lépéseket és újra leegyeztettük, hogy oké tényleg értettem mindent. (megnyugtatásul, minden oké Rékuval csökkentették a gyógyszer adagját, mert minden arra mutat, hogy lehet csökkenteni)
Ezután jött a következő kellemes meglepetés. Kaptunk levelet a doktornőtől. Elküldte a következő vérvétel kérő lapot, a szokásos szint ellenőrzéshez, illletve elküldte nekünk azt a riportot amit írt a rendszerbe, hogy mi is tudjuk mit lát a családorvos illetve mindenki más is. A vérvétel kérő lapra mosolygós arcot rajzolt és Rékának címezte. Réku teljesen meghatódott. 😀 Ezek olyan pici, de nagyon kedves dolgok. Az meg, hogy elmagyarázza egy orvos, hogy mi történik és miért történik és ki mit gondol stb.. nekem nagyon új dolog. Azt hiszem ebben sokan egyetértünk.
Természetesen fogok írni, ha valami konkrét fejlemény lenne akár pozitív kár nega1v irányba. Jelenleg inkább pozitív az irány Rékunál. 😀

5 thoughts on “Egészségügy megint”

Leave a Comment

Scroll to Top