Pénzküldés külföldre – transferwise

Frissítettem ezt a postot, mert már csak 1 emberke kell hozzá hogy megkapjuk a bonuszt, és hátha van valakinek kedve kiprobálni ezt a fajta pénzküldést. A lényeg, hogy a banki átutalásnál lényegesen gyorsabb és olcsóbb megoldásról van szó, ami teljesen legális és nyomonkövethető:)

Miről is van szó, aki tud angolul, annak itt egy izgi videó:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=MLKKzRvOsLQ&w=560&h=315]

Ha nagyon egyszerüen akarnék fogalmazni a transferwise egy olyan bank, aki nem számol fel plusz pénzt azért, amiért más bank igen. Persze ez nem teljesen igaz, mert fizikailag a pénzünket sem mozgatja. Oké oké a bankok sem mozgatják már régóta fizikailag a pénzünket, de „megvárják” amíg az itthoni számlán levonódik, és jóváírják a fogadó ország bankjának a számláján, majd megvárják arról is a visszaigazolást majd bla bla bla…

Nah a transferwise nem ezt csinálja. Simán amikor pénzt küldünk, és megérkezik hozzzájuk az adott ország fiokjába, akkor rögtön küldik is a pénzt, de ehhez a küldő országban lévő fiokjukat használják. Az már pénzügyi logisztikai kérdés, hogy hogyan tartják egyensúlyba hogy minden országba legyen elég pénz, és hogyan mozgatják valójában az országok között a pénzüket.

Számunkra ez nem lényeg. Gyakorlatilag 1 napon belül szoktam megkapni az utalásokat, és a legjobb az egészba, hogy a hitelkártyákkal is könnyedén tudok fizetni. A költségek természetesen sokkal olcsóbbak ha tényleges utalást végzek (hitelkártyás utalás esetén pl 0.4% plusz díjat számolnak fel) de ettől még működik. Attól sem kell tartani hogy nem tudunk megjegyzés mezőt írni, mert meg lehet adni azt is, tehát tudunk harmadik fél számára is befizetni vele összegeket, minimális költségért cserébe.

Fontos tudni hogy a teljes folyamatot ellenőrzik. Tehát bekérnek utlevél másolatot, számlákat hasonlókat, nem trükközésre van kitalálva a rendszer, hanem arra, hogy ne hagyjunk ott vagyonokat a bankoknál.

Csak egy gyakorlati példa: Szükségem volt pénzre az otthoni számlára. Itt reggel (Auckland idő) elindítottam egy transferwise utalást amit netbankkal azonnal teljesítettem is. A pénz megérkezett a transferwise-hoz, és rá 12 órával (amikor Budapesten is reggel lett) már az ottani bankszámlámra is átutalták – természetesen Magyarországról. A pénz átváltása minden esetben középárfolyamon történt, plusz minimális költséggel járt.

Screen Shot 2017-07-31 at 07.22.23

A költségek egész pontosan 14NZD-re rugtak, ha ezt banki átutalással csinálom kb 100NZD lett volna, és jópár nap:)

Ha ki akarjátok próbálni, és még segíteni is akartok nekünk, akkor ezt a regisztrációs linket használjátok

Alternatív megoldások még – mivel természetesen nem a transferwise az egyetlen aki ezzel foglalkozik, a többit nem próbáltam, tehát okosan:):

Azt már csak csendben jegyzem meg, hogy lehet náluk Borderless Account-ot nyitni, ami pont olyan mintha deviza számlád lenne, csak hát virtuálisan, és jobb és gyorsabb átváltási lehetőséggel…

 

0 thoughts on “Pénzküldés külföldre – transferwise”

  1. sajnos a borderless számla közel sem nyújtja azt amit egy devizaszámla 🙁 de a külföldi devizaszámla+transferwise már egész jó. Szerintem a revolut+transferwise a nyerő.

    currencyfairt is próbáltam, de sokkal rosszabbul és lassan váltottak és még 10eur a kiutalás költsége.

Leave a Comment

Scroll to Top