Autoeladas

A nagyik hazamentek par hete, mi pedig eldontottuk hogy eladjuk a Voxy-t, barmennyire is megszerettuk, es hatalmas hely volt benne, nincs szuksegunk 7 szemelyes kisbuszra:).

Fel is raktam a hirdetest trademe-re, es 4900$ kornyekere. Az autot kereskedotol vettuk 5900$-ert, de maganszemelykent eselyem sincs ennyi penzert eladni. Egy szo mint szaz, jottek is szepen az erdeklodok, emailen, es telefonon, de mindenki 4000$ kornyeken akarta elvinni. Mondjuk nekem raert az eladas, nekik meg a vetel szoval nem tortent semmi izgalmas.

Aztan az egyik nap hivott egy emberke hogy vinne a kocsit, dehat Hamilton alatt lakik, es hogy megvan-e meg. Mondom meg persze, mire kerdezi hogy mennyi a vegso ar. Mondom neki 4500$ en mar boldog vagyok ha elviszi. Emberunk gyorsan kijavitott hogy 5000$ akkor o atutalna (???) mert o annyiert latott ilyen kocsikat, es neki pont ez kell. Mondom persze jo utaljon. Kert is gyorsan par nap haladekot mert nem volt penz a bankszamlajan.

Eltelt par nap, emberunk megint hiv, hogy megvan a penz es hova utaljon (???), mondom neki elkuldom “text”-be mire mondja hogy nem jo mert nincs mobilja, es egyebkent sem tudna elolvasni a betuket (???), oke mondom email… hat jo nagy nehezen bediktalom neki a cimem eros tajszolasa volt, vagy nekem volt az neki:).

Jon is az email, megadom a szamlaszamom, par ora es ott a penz (???). Gyorsan felhivtam hogy megjott a penz es most mi legyen. Mondja felkuldi a tesojat, de Aucklandbe merre menjenek mert nem ismerik a varost. Mondom a cimet, mire kerdezi jo de az autopalyatol merre (???) Hat hasznaljanak GPS-t, mire mondja nem jo mert az nem latjak, csak terkepuk lesz… ooo… jo…?

Masnap szol is Dan, hogy jonnek az emberek az autoert, hazafutok, varom oket. Par ora es hiv megint Dan hogy eltevedtek, de 10 percre meg is erkeztek. Ket 80 ev korulu rettentoen szimpi urge, meg egy kutya. A szemuveguk annyira vastag volt, mint nekem a laptopom. Kezembenyomtak egy papirt hogy majd toltsem ki az eladasrol, de ok most mennenek, mert sotet lesz, es sotetbe nem szeretnek vezetni.

A papirt elinteztem interneten, ma meg felhivom Dan-t, es megkoszonok neki mindent es jelentkezek hazaertek-e a “sracok”:)

Nah mindenki rendben van, boldogak, szoval szerencsesen megerkeztek… Meg mindig meg vagyok dobbenve mennyire megbiznak itt egymasban az emberek:) nem negativum, csak hihetetlen a dolog:)

1 thought on “Autoeladas”

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top