Az esti rutin, headspace

Rettegtünk Zsuzsival ettől az időszaktól, mi lesz ha Réka nem tud aludni délután. Hogy fogja bírni a teljes napot, és nem lesz-e nagyon fáradt. Rékanak alváshoz köthető az epilepsziája, ezért ez kiemelten fontos kérdés volt.

Persze mint sok minden mást ezt is túlaggodtunk, vagy csak simán megoldotta a környezet változás. Talán mindkettő, mivel már otthon is ritkábban aludtak el délután, itt pedig egyátalán nem alszanak, es semmi gond nincs az egésszel. A trükk persze több dologból áll:

  • Zsuzsi a napokat általában úgy építi fel, hogy vannak aktív, és vannak pihenő időszakok. Az aktív időszakok, az a turázás, könyvtározás uszás, a pihenő időszakok, meg amikor itthon csinálhatnak bármit, de tényleg bármit… 3 gyerekkel többre nem futja, csak arra hogy foglald le magad:)
  • Néha persze a pihenő időszakok után jönne az aktív időszak, amikor nem lehet kimozdulni, és ebből alakul ki a káosz: unatkozás, másik gyerek …ása, anyu sirbakergetése és társai, de azért ez általában elég jól szokott müködni

Tehát kijelenthetjük, hogy mire az estéhez érünk túl vagyunk már pár aktív időszakon, meg ha van erőm még, akkor este szoktunk sétálni, kalózozni (csiki és verekdő parti, ami ebben a lakasban néha parára fut, és beütjük valamive a fejünket) de a legtöbb esetben már fáradtak.

Szóval 19:30 körül amikor szólunk hogy most már alvás, nem szokott túl nagy – csak a szokásos még 1 perc – játszma lemenni, és fogmosás után már rohannak is az ágyba.

Itt én rövidebben, Zsuzsi hosszabban szokott mesélni, általában a napjukat kérdezzük ki, mi tetszett nekik, és mi nem, meg szoktak jönni a hogyan készül kérdésekkel, meg egyéb trükkös miértekkel. Aztán ha van idő meg izgalmas, átbeszéljük a következő napot napokat. Most persze slager tema a suli.

Aztán jön Andy a headspace-től. Aki nem ismerné ez egy meditációs alkalmazás, felnőtteknek különböző élethelyzetekre. Semmi extra tudás nincs benne, csak befelé fordulás, nyugi és meditáció. Nah ennek van külön része csak gyerekek számára. A srácok imádják. Bár angolul van, és fordítanom kell közben, de imádnak rá elaludni.

Az egész story egyébként hat perces, és ha előtte már nyugi időszak volt, és nincsennek éppen bepörögve, akkor simán alszanak, vagy nagyon alvás közelben vannak. És bár 8 óra körül fekszenek le, de még Gergő is simán szokott reggel 7-ig, Réka meg 8-ig is aludni akár. De ez mind nem probléma, hiszen a suli csak 9:00-kor kezdődik:)

IMG_6211

2 thoughts on “Az esti rutin, headspace”

  1. Demjén István És Zsuzsanna

    Csak ámulok és bámulok! Most születtek és már iskolába mennek! Nagyon aranyosak,komolyak!

  2. Fáy Balázsné

    Aranyosak a formaruhában. Jó, hogy Réka tud aludni és az,hogy este hamar elalasznak. és regelig alszanak. Így ti is tudtok pihenni.
    SOk-sok puszi!!!!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük