Kagylózás

Ma voltunk megnézni egy házikót a sulitól kb. egy percre levőt. Tetszett is meg nem is. Szép volt jó volt, modernebb mint amiben most lakunk, viszont még benne laknak és egyszerűen nem tudtam elvonatkoztatni a szagtól ami bent volt a lakásban. Augusztusban költöznek ki és azután felújjítják a padlót és még pár dolgot. Megbeszéltem, hogy majd eután újra megnézném a házat.

Akkor miért is a cím? Mivel Gulf Harbour végén van a Shakespear nemzeti park, így előre beharangoztam a kicsiknek, hogy megint elmegyünk oda, és igen bemehetnek a vízbe is, marmint térdig. El is mentünk, viszont most másfele kanyarodtam, hogy a parknak egy másik részét nézzük meg. Egy olyan tengerpartra tévedünk így ami kagylózásra van kikiáltva. Ki van írva, hogy naponta 50db kagyló/fő a maximum amit haza lehet vinni, / nap. Láttunk is kínai családokat amint kagylót vadásztak. Természetesen rögtön akadt segítségük Réku képében, aki roppant lelkesen turkált az iszapban a kagylókért ;s vitte nekik mosolyogva. Nem tudtam eldönteni az arcukról, hogy csak teljesen meg vannak lepődve, hogy akadt egy kagylószedőjük, vagy csak nem értették miért is nem teszi el magának ezeketa finom falatokat.

Hihetetlen sokáig kellett, lehetett besétálni míg elkezdett “mély’ víz lenni. Mellettünk fekete hattyúk, sirályok és egy még nem tudom milyen madárkák kagylóztak, rákásztak, falatoztak, vagy pihentek, aludtak az iszapos óceán fenéken. 😀

A képek:

IMG_6012-2.JPG

Réka annyira élvezte és teljesen beolvadt a környezetbe, hogy egy Viking lányra emlékeztetett. 😀

IMG_6013IMG_6020IMG_6023

Gergő a magányost játszotta, csak ment ment ment ment és ment. No és persze néha persze próbált madarakat kergetni, majd rájött, hogy ezt nem kéne. 🙂

IMG_6005IMG_6007

IMG_6002

Réka persze talált rákokat is.

IMG_5996

Nekik segített Réka. Ami meglepett, bár már nem is tudom miért, hogy a 3 gyermek közül a legkisebb, úgy 2 éves forma, lazán bent csücsült a vízben. A víz nem volt rettentő hideg, de ha sokáig áldogáltam azért a fagyos szó is az eszembejutott.

IMG_5993.JPG

Láttunk fekete hattyúkat, akiket teljes mértékben hidegen hagyott, hogy ott gázolunk mellettük a vízben. No persze azért jeleztem a srácoknak, hogy tartsanak tisztes távolságot, mert a hattyú akár meg is csípheti, ha felbosszantják. 😀 gondolom én a balatoni rokonaikból kiindulva.

IMG_5987.JPG

IMG_5989

IMG_5986.JPG

IMG_5978-2.JPG

egy jó pakolás

IMG_5976.JPG

bye:)

IMG_5975.JPGIMG_5974.JPG

0 thoughts on “Kagylózás”

  1. Fáy Balázsné

    Godolom néztek még házat, de jó lenne ha ez megfelelne, ha olyan közel van az iskolához. De ezt majd meglátjuk. Aranyosak a képek, Réka bűbájos. Gergő csak alig látszik.
    Mikor kóstoljátok meg a kagylót? Brr, én biztos nem kóstolnám meg, bár a fene tudja…
    Millió puszika!!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük