Kelly Tarlton vizi világ látogatás – 2. rész

A kinti medencénél fejeztem be a történetet, ahol a “normális” aquáriumok voltak. Itt egyébként még volt egy ablak amiből ki lehetett nézni a kikötőre, szóval lehetett látni hogy pont az oceán szintjén vagyunk:)

Valahol megvoltak ezek a felvételek is, de most sajnos nem találom őket. Lényeg a lényeg hogy ez után következett az alagút rendszer. Kellynek az ötlete nem csak az volt hogy plexi üveget vezessünk végig, hanem mozgólépcsőt is tervezett hozzá, hogy mégjobb legyen az élmény. A dolog logikus hiszen mindenki felfelé, oldalra hátra néz, tehát folyamatosan összeütköznénk, plusz dugó lenne, ami semmi esetre sem jó.

Egyébként a helyszín térképét (természetesen nem méretarányosan) így kell elképzelni:

kelly_tarltonl

Ez jó régi, és azóta építettek új kiállításokat, de balról jöttünk be, ott pingvineztünk, rájáztunk és hasonlók majd jobbra van a 110 méter hosszú alagút rendszer, amiről jöjjön végre a várva várt videó:

[wpvideo bobIiv6b]

Fontos megjegyezni hogy a halacskák 3szor kisebbnek látszanak a plexi üveg fénytörése miatt mint a valóságban. Ezt később tudtuk meg, mondjuk sejteni lehetett a dolgot, de így is brutális volt az élmény. Mentünk is két kőrt, persze Gergőt legjobban a kincsesláda kötötte le:) Réka meg talán azon agódott hogy ki mit eszik, de mi le voltunk nyúgözve Zsuzsival – Anna talán aludt már:)

Ez után már a kijárat következett és az utolsó tárlat, ahol voltak még polipok csikóhalak, és egyéb érdekességek, és természetesen a szuvenir bolt, ahol nem vettünk semmit:)

A polip sajnos nem mozdult, lusta egy állat:)

[wpvideo WhdZbAdg]

Szóval szuper élmény volt, a gyerekek lehetnének nagyobbak kicsit hozzá, plusz természetesen hihetetlen sok lehetőség van még, lehet pingvineket etetni, bemenni a cápákhoz, ottaludni, oktatásokra mennie. Komplex programok vannak kitalálva – nem kevés pénzért de felejthetetlen élményekért.

Az már tényleg csak hab a tortán hogy az állatok nyugodtnak tüntek, látszott rajtuk hogy megszokták az embereket, de nem jöttek oda kaját kérni (nem lehetet etetni őket) és próbálták élni az életüket (már amennyire meg tudom itélni milyen lehet nekik igazából ezt csinálni…)

Egyébkét talán pont ezért nem olcsó a dolog, nekünk mázlink volt kifogtuk egy ingyen gyerekeknek belépőt, meg gondolom lehet rá kuponokat szerezni, de azért érdemes tervezni, plusz neten vásárolni mert ott olcsóbb. Zoli például kiment telefonon gyorsan megvette a belépőket, és úgy mentek vissza Anitával:)

0 thoughts on “Kelly Tarlton vizi világ látogatás – 2. rész”

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük