Ninja warrior

Mostanába nem nézek túl sok sporto közvetítést, mondjuk régen sem tettem, de azért az NFL benne volt a heti listámban. Szóval maradt kb a Ninja Warrior, ami idén most már több országban is nézhető többek között Magyarország is megvette a jogokat.

Nem belemenve a részletekbe nagyon az amerikai változat is már koppintás volt a Japánból, mondjuk abbol csak pár részt láttam de az amerikai változatot követtem az elmúlt pár évben. A felépítés a következő:

  • Tehetséges és kevésbe tehetséges emberkék jelentkeznek hogy megcsinálják az ügyességi pályát
  • Általában mutatnak valami bemutató videót, hogy a jelentkező hogy jutott ide. Ez az amcsi változatban 50%-ban valami tragédiára van felfűzve, hogy valami para történt, de most küzdeni fog ezért azért meg amazért.
  • Aztán az amcsi változatban még el szokták mondani, hogy melyik ember miatt kezdtek el edzeni, és milyen jó dolog is az hogy küzdés meg nem feladni, meg hasonlók
  • Aztán mutatják ahol emberünk csinálja a gyakorlatokat, mindenki szurkol neki, és sajnálkozik hogyha beesik/kiesik/elnézi, majd elmondják hogy ez kemény volt, és milyen jó eredményt ért el

Lehet szeretni/nem szeretni ezt az Amcsi hozzáállást a dolgokhoz, hogy mindennek örülünk szurkolunk meg hasonlók (egyébként itt Új Zélandon hasonlóan megbecsülik a probálkozást és küzdést, és minden apróságért már good job-ot osztogatnak:) ) de az egész felépítése pozitív, és együtt sírunk együtt nevetünk kategória.

Itt van egy videó, ahol 2015-ben két fickónak is sikerült befejezni a pályát (1M dolláros főnyeremenyéről beszélünk). Nem hiszem hogy a vesztes csávónak nem volt szar napja amikor legyőzték, de ez nem akadályozta meg abban hogy ünnepeljen szurkoljon, és pozitív magatartást mutasson kifelé, magyarul értelmes és jó példakép legyen. Itt van egy perces összefoglaló a dologról:

Nah… felvezetés után megnéztük tegnap este a magyar változatot, illetve elkezdtük. Tila és Majka vezette adás első 10 perce csak a poénkodásról, beszólásról, viccelődésről, és a versenyzők leszólásáról szólt.

Viccelődtek a nevekkel, azzal hogyan tudott egy olyan könnyű résznél leesni, milyen bénán csinálja hogy kapaszkodik / nem kapaszkodik és még sorolhatnám. És tudom… tudom hogy ez menő, és tudom hogy képmutató lehet néha hogy akkor is azt mutatjuk hogy örülünk, vagy legalábbis jól vagyunk, amikor nem is vagyunk jól, és hogy néha ez már visszataszító tud lenni, de basszus, ez a masik oldal sokkal rosszabb…

Szóval ja… ilyen apróságok azok amiken nehéz változtatni de ez kihat mindenre… Szóval nem fogjuk a magyar változatot nézni:)

0 thoughts on “Ninja warrior”

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük