Réka szülinap

Hétvégén Rékanak megvolt a sulis szülinapja is. Rám hasonlít. Imádja hosszan ünnepeltetni magát. Volt már családi szülinap, volt már ebéd, lehet hogy még a táborba is megünnepelték, és végül most hétvégén is.

Persze próbáltam fotót keresni ehhez a cikkhez, és nem találtam. Mivel kompozok hazafelé, ami inkább sétáló hajó, ezért most nem lesz jobb. A lényeg a lényeg, hogy a magyarokon kivül jöttek szép számmal az osztálytársai is, szóval teljes volt a boldogság.

A legnagyobb slágar a Zsuzsi által felfedezett fagyi torta volt, amiből többen repetáztak. A rendezvény az usziban volt, annak is a tornaterem részébe. Ilyenkor ki szoktak rakni mindenféle dolgot: ugrálóvár, tornász eszközök, labdák, bringák. Jó lett volna valami versenyt is rendezni a srácoknak, de hogy öszinte legyek az introvertált énem gyözött és csak lézengtem és dumáltam Mikiékkel. Kikapcsolódtam vagy mi a fene:)

A legjobban az egészet Anna élvezte. Estére szegény annyira be volt pörögve, hogy 2 óránként kelt fel. Mondjuk szerintem most már soha nem fogja átaludni az éjszakát, majd talán 2 évesen:) Mondjuk a mázli az, hogy “csak” megetetni kell, és a legtöbb esetben csak azért szól mert nekimegy valaminek, és eltünik a cumi. Zsuzsinak persze pont elég:)

Visszatérve a Réka bulira szuper volt tényleg. Jó volt látni a többi magyar családon a fokozatokat. Volt aki már jó ideje itt vannak, náluk a legnagyobb gond a nyelv megtartása már, és nem az hogy beszéljenek.

Akik csak egy éve vannak itt ott már persze vegyes a nyelvhasználat, de a mindennapi dolgoknál a srácok már inkább az angolt választják a magyar helyett. Egyébként ez teljesen logikus dolog. Mivel a környezetükbe mindenki angolul beszél, honnan a fenéből tudnák hogy a “tag”-elés fogocskát jelent.

Persze könyvet kell olvasni… de ez sem megoldás. Teljesen más hogy egész nap valaki angolt hallgat, majd hazaesik, és a szülők hulla fáradtan próbálják beimadkozni hogy ugyan olvasson már kicsit magyarul, mert az jó:) Tehát sajnos ez nem életszerü. Mindenestre a nyelvhasználat legalább megvan, mindenki megértett amikor magyarul beszéltem hozzájuk:)

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük