Tanulás

3 hónap után jelezték, hogy igyekezni kéne a tanulással, mert pl. Kuci le van maradva, hiszen az osztálytársai mondatokat írnak és olvasnak. (kb. 1000 szót tudnak olvasni és 100-at írni) Persze ennek azért van mélysége.

Otthon ugye külön kellett könyörögni, hogy Réka had menjen már suliba, mert nem szeretnénk hogy lemaradjon korban a többiekhez képest, és lehet hogy nehezen fog neki a tanulás menni, na de akkor is haladjunk már vele.

Itt a srácok már öt évesen a suliba vannak, és 7 évesen már mondatokat írnak. Elöttem most pont egy 5 éves gyerek ül, és zabálja a lunch boxát ami maradt neki. Szóval van egy kis szakadék a két iskola rendszer között és persze ezt ki más kapja telibe mint a legidősebb gyerek:)

Szóval plusz fogalkozásra van szüksége, ezért ezerrel elkezdtünk terveket szőni Zsuzsival hogy mit is tudnánk tenni. Mivel ugye vannak hárman, ezért optimalizálni kell az időt, és maximalizálni kell a hatékonyságot, és figyelembe kell venni a saját korlátainkat is. Az eredmény a következő lett:

 • hosszas keresés után megtaláltam ezt az applikációt, ami valóban alkalmas arra, hogy gyerekeket tanítsunk. Nagyon durva, több feladatsort ki lehet nyomtatni (van vagy 1500 darab), amit ha megcsinál (tollal ceruzával) és utána lefotozza az ipad-en, akkor automatikusan javításra kerül.
  • Nem, nem anyu szidja le, nem apu hanem a program szól neki
  • és persze minden feladathoz jár külön videó, amiből kiderült, hogy az iskolába a “The”-nek a helyes kiejtése nem dő (ahogy mi gondoltuk Zsuzsival) hanem “tá” vagy mi a fene… nah ennyit arról amikor a magyar szülők probálják a gyerekeket angolul tanítani. Felesleges:)
 • Vettünk nyomtatót, hogy tudjunk papírra nyomtatni feladatokat
 • Beirattuk Rékát és Gergőt külön rajz oktatásra, hogy Rékanak meglegyen a sikerélménye, hiszen imád alkotni…
 • Plusz bevezettük a tanulni márpedig kell szabályt, még akkor is ha nincs kedvük, vagy nem akarják. Meguntuk hogy magyarázni kell…
 • Egyébként ez beválik. A másik ilyen szabály pl a sarokba állás helyett mostanába a fussatok egy kört a házban, és csináljatok felüléseket. Ha veszekednek 1-2 kör futás után máris jobban megy a csapatjáték:)

0 thoughts on “Tanulás”

 1. Demjen Istvan és Zsuzsanna

  Magyarul sem könnyű dolog tanulni.nemhogy angolul ! Sebaj, előbb -utóbb menni fog ! A rajzban sikeres lesz !

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük