Családi virtuális élet

Zsuzsival már a kezdetek óta közös mindenünk. Az első pár hónap után összeköltüztünk, és közös bankszámlánk lett. Azóta nem igazán foglalkozunk azokkal a dolgokkal, hogy enyim, tied, csak azzal hogy mienk. Ez a fajta gondolkodás mód viszont nehezen összeegyeztethető a virtuális térrel, mert ott a személyes adatok megosztása nehézkes, szóval megfelelő programokat találni nem mindig egyszerü.

A legnagyobb fejtörést a fotók kezelése okozta. Bár az Apple-nek van sajat fotó kezelése, viszont nem tudjuk kényelmesen használni egy közös albumba a képeket, hanem folyamatosan szinkronizálni kéne, amihez se kedvünk nincs se időnk. Más megoldást kellett keresnem.

A Google egy fokkal okosabb és most megjelent a shared album funkció is, de ettől függetlenül párhuzamosan kezeli például a képfelismerést. Tehát, ha én belövöm, hogy ez a kislány nem Réka, akkor Zsuzsinak is meg kell tennie ugyanazzal a fotóval. Az ultimate megoldás az lett végül, hogy létrehoztunk egy családi identitást a Google-nél, és ezt az azonosítonkat használjuk ha közös dolgokat szeretnénk rendezni, pl fotók.

Tök jól müködik, ellentétben az apple szolgáltatásaival, itt alkalmazásonként meg tudjuk adni, hogy melyik fiók legyen használva, így a levelezés külön megy de a fotók feltöltése, felismerése, megosztása egy helyről történik…

És ha ezzel megvagyunk akkor ilyen kis frankó fotóalbumunk tud lenni a végére:

Screen Shot 2017-07-21 at 06.48.38

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top