Egy kicsi kinai

Egy két hete rendeltem meg az első házirobotunkat az alibabáról, Robin-t. Réka nevezte el így. Porszívó robot, és kinai gyártmány, mert mást itt könnyen beszerezni lehetetlen.

A gyártmánya egyébként xiaomi, ami az egyik legnagyobb kinai gyártó, és apple koppintó cég. Elég csak ránézni a robotocska bemutató videójára, na jó azt nem találtam, de megtaláltam az MI ecosystemet bemutató videót:

Ez kb teljesen az mint apple-nél az okos otthon, csakhát az apple nem csinál ennyi terméket, ezért maradt a Xiaomi. És mivel az amcsi termékeket az ebay-ről nem lehet megrendelni, nem szállítják ki ide, ezért kina marad szegény Kiwiknek, ami nem feltétlenül rossz:). Arról nem is beszélve, hogy az Ali expressről nem csak ide, hanem Európába is könnyedén lehet rendelni, aminek talán még a költsége is alacsonyabb.

Na de visszatérve a robotra. Az alapelv ugye az, hogy minden olyan dolgot szívesen megveszünk Zsuzsival, ami időt sporol nekünk, főleg, ha ez olyan idő, ami olyan munkával járna amit meg kéne csinálni de mindketten utáljuk. Na ilyen a porszívózás. Itt ugye szinten mindenhol padlószőnyeg van, és Anna most van a kuszok mászok korba, tehát alap lett volna 2-3 naponta porszívozni, de sok kedvünk nem volt.

Aztán megjött Robin, és elindítás után feltávnál szólt, hogy Ő bizony tele van, és cseréljük ki. Kemény látvány fogadott a porzsáknál:

IMG_0955.jpg

Ezt eljátszotta utána mégegyszer, akkor már kb kész volt a lakással:

IMG_0956.jpg

Az első egy héten egyébként kb mindig tele volt valamivel, most kezdett csak normalizálódni a helyzet, és talán elég lenne két naponta üríteni, de mi lelkesen naponta tisztítjuk. Persze nagyon megszerettük, hiszen:

  • el lehet indítani amikor lelépünk otthonról
  • eddig jol vette az akadályokat, talán csak egyszer akadt bele valami kabelbe
  • tényleg érezhetően tisztább minden:)
  • ha nem végzett mire hazaértünk akkor is lelkesen kerülget ki minket és halkan végzi a dolgát:
    • egyébként 4 féle sebessége van, ezt még soha nem állítottuk… most valami nyugi módba fut
  • lehet távvezérelni és ráküldeni piszkos részekre, ha kihagyott valamit, vagy esetleg Gergő, Réka vacsorázott… és akkor csak ott takarít fel
  • bemegy ágy alá, meg falszéleken is többször lelkesen végigpásztázza a dolgot, hogy minden tényleg tiszta legyen
  • Annát sem támadta meg, és Anna kimondottan örült neki hogy van végre nála kisebb valami a lakásba:)

[wpvideo TwGHnM5W]

Egy szónak is száz a vége, jó kis vétel volt, és a márka is normálisnak tűnik, szóval azóta rendeltünk még tőlük pár dolgot de erről majd később:)

 

0 thoughts on “Egy kicsi kinai”

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top