Zsuzsival a Sparknál vagyunk családi előfizetésen. Tegnap még 600 mega körül volt a telefonon a csomagunkból, tehát elég jól álltunk, mert hétfőn kezdődik az új számlázási ciklus, viszont délután kaptam az üzenetet, hogy elfogyott az internet és fizessek elő.

A csomaghoz 4GB internet jár, ami ha nem nézünk videót, vagy hallgatunk zenét, akkor több mint elég. További 1GB-t kemény 20 dollárért adnak, amit nem fogok kifizetni 2 napért az hétszentség.

Nagyobb gond az volt hogy na de miért…? Itt voltunk bent a lakásba, de akkor mi történhetet. Nos eddig is gyanakodtam hogy Mary-ék által használt wifi nem a mi igényeinkre lett kitalálva, és az elosztó valahol hátul van a dolgozó szobába. Ezen lóg két laptop, 2 ipad, 2 iphone meg az apple tv, szóval kicsit sok:)

Tegnap még az a gondolat járt a fejembe, hogy elég lesz ha kihozom ide a wifi-t, de Csanád szólt, hogy ne fárasszam magamat vele, mivel ezek lowqualitys megoldások. Ennek örömére, elment a kedvenc review oldalamra: thewirecutter, és kinéztem magamnak álmaim wifi-jét.

Ez után már csak Silverdale-be kellett leugrani, viszont az ottani warehouse-ba nem lehetett kapni, szóval miután bevásároltunk még a srácoknak maradék sulis dolgokat, lenéztünk Észak Auckland-be a PBTech-be. Itt vettem egy 10 méteres kábelt, ami most átmasiroz a folyosón, és a wifi a TV alá került. Azóta tökéletesen működik minden, a béke helyreállt, az internet sem tünik el a lakásból szó nélkül többet.

Egyébként a kocsikázás során 10 percenként váltogatták egymást a hétágra süt a nap, és zuhan az eső az autóra időszakok. Szerencsére jól birtuk a dolgokat, főleg hogy a googlemaps-ba előre letöltöttem a térképet, így sikerült visszatalálnunk az autópályára egy McDonalds-os kitérő után a srácokkal – elrepült az idő na, és éhesek voltak:)

Egy szónak is 100 a vége, internet probléma megoldva:)

0 thoughts on “Elfogyott az internet”

  1. Fáy Balázsné

    Örülünk neki, hogy megoldódott. Rossz lett volna internet nélkül maradni.
    Néztük az uszodás felvételeket. Szuper! És már hogy úsznak, teljesen jól. Amit itt 2 év alatt nem tudtak megtanítani, azt ott pár nap alatt. Szuper!
    Sok-sok puszi!!!!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük