Elfogyott az internet

Zsuzsival a Sparknál vagyunk családi előfizetésen. Tegnap még 600 mega körül volt a telefonon a csomagunkból, tehát elég jól álltunk, mert hétfőn kezdődik az új számlázási ciklus, viszont délután kaptam az üzenetet, hogy elfogyott az internet és fizessek elő.

A csomaghoz 4GB internet jár, ami ha nem nézünk videót, vagy hallgatunk zenét, akkor több mint elég. További 1GB-t kemény 20 dollárért adnak, amit nem fogok kifizetni 2 napért az hétszentség.

Nagyobb gond az volt hogy na de miért…? Itt voltunk bent a lakásba, de akkor mi történhetet. Nos eddig is gyanakodtam hogy Mary-ék által használt wifi nem a mi igényeinkre lett kitalálva, és az elosztó valahol hátul van a dolgozó szobába. Ezen lóg két laptop, 2 ipad, 2 iphone meg az apple tv, szóval kicsit sok:)

Tegnap még az a gondolat járt a fejembe, hogy elég lesz ha kihozom ide a wifi-t, de Csanád szólt, hogy ne fárasszam magamat vele, mivel ezek lowqualitys megoldások. Ennek örömére, elment a kedvenc review oldalamra: thewirecutter, és kinéztem magamnak álmaim wifi-jét.

Ez után már csak Silverdale-be kellett leugrani, viszont az ottani warehouse-ba nem lehetett kapni, szóval miután bevásároltunk még a srácoknak maradék sulis dolgokat, lenéztünk Észak Auckland-be a PBTech-be. Itt vettem egy 10 méteres kábelt, ami most átmasiroz a folyosón, és a wifi a TV alá került. Azóta tökéletesen működik minden, a béke helyreállt, az internet sem tünik el a lakásból szó nélkül többet.

Egyébként a kocsikázás során 10 percenként váltogatták egymást a hétágra süt a nap, és zuhan az eső az autóra időszakok. Szerencsére jól birtuk a dolgokat, főleg hogy a googlemaps-ba előre letöltöttem a térképet, így sikerült visszatalálnunk az autópályára egy McDonalds-os kitérő után a srácokkal – elrepült az idő na, és éhesek voltak:)

Egy szónak is 100 a vége, internet probléma megoldva:)

  1. Örülünk neki, hogy megoldódott. Rossz lett volna internet nélkül maradni.
    Néztük az uszodás felvételeket. Szuper! És már hogy úsznak, teljesen jól. Amit itt 2 év alatt nem tudtak megtanítani, azt ott pár nap alatt. Szuper!
    Sok-sok puszi!!!!

Hozzászólás