Family todo list management: Trello

Volt már kérdés párszor, hogy milyen TODO listet használunk, illetve hogyan is szervezzük az életünket. Nos tudni kell, a dolgokhoz, hogy utálunk ügyeket intézni, pont ezért fontos, hogy amit meg kell csinálni azt hatékonyan tegyük:)

Sok progit kipróbáltunk kezdve a sima google todo-n keresztül, az iphone note alkalmazásán át, wunderlist és társai, sima excel, google sheet, de egyik sem volt igazán jó ilyen vagy olyan indokok miatt.

A legfontosabb az, hogy bár hajlandó vagyok pénzt adni egy ilyen alkalmazásért, akár havi díj formájában is, de azért mindennek van határa, és a legtöbb fizetős alkalmazás, azon kivül hogy nem ad tökéletes megoldást mindenre ami nekem kell, nagyon-nagyon sokba kerül. Van egy két techibb alkalmazás is, mint pl az Asana, de az már annyira vállalati környezetre van kitalálva, hogy nem az igazi a dolog.

Ezzel szembe, azt kell mondjam hogy a Trellónál elég jól eltalálták a dolgot, és teljesítik azokat a dolgokat amik nekem fontosak:

  • Alap szolgáltatásokért _nem_ kérnek pénzt. Nem próbálják különböző reklámokkal nyomni magukat, hogy fizessünk már elő, hanem értelmes plusz szolgáltatásokat adnak, pénzért. Le a kalapot a monatelizációs stratégiájukkal kapcsolatba
  • Teljesen testre szabható az összes lista, mit hogyan szeretnénk rendezni stb.. Aki vállalati környezetből jött annak könnyű átlátni, egyszerü felhasználónak talán nem annyira áttekinthető elsőre, de tele vannak oktató anyaggal, és példa templatekkel
  • Magyarul is tud
  • Van hozzá app mindenféle eszközre

Persze vannak hátrányok is, klasszikus check listák bár vannak benne – pl bevásárláshoz, de annyira nem kényelmes a használatuk, szóval maradtunk a sima kártyáknál itt is. Kicsit több helyet foglal, de ettől még vagány.

Szóval most már szinte mindenre trellot használunk. Van általános csaladi áttekintő táblánk:

Screen Shot 2017-10-31 at 14.43.04.png

De külön projectekre, feladatokra – pl orvosi tennivalók, sulis dolgok tanulás külön boardokat használunk. Aztán hétgévenként esténként átbeszéljük a következő hét eseményeit és beledobáljuk a rendszerbe… Ha a gyerekek nagyobbak lesznek 1-2 év most már mindjárt itt van, ők is megkapják majd a saját felhasználójukat ide.

Egyébként ahogy írtam a trello nagyon frankón van kitalálva mivel szinte bármilyen templatet össze lehet hozni vele:

Screen Shot 2017-10-31 at 15.03.08.png

Majd ezeket össze lehet kötni külsős alkalmazásokkal, pl google calendárral dropboxxal, twitterrel, szóval tényleg bármivel, és máris egy teljes management rendszer építhető. Nem véletlen egyébként hogy a vállalati szektort is megcélozzák ezzel a megoldással, mert sokkal olcsobb első körben egy ilyen folyamatrendszer managementet bevezetni, és tesztelni mint kifizetni egy csomó pénzt drágább enterprise megoldásokra.

Na de eltértem a témától. Aki szenved todo alkalmazás terén, és be akar vállalni egy kicsit komplexebb de jól bővithető megoldást annak hajára:) Trellora fel.

Csináltam egy aloldalt azok számára akik “támogatni” akarják a blogot. Itt tudjátok elolvasni a részleteket…

0 thoughts on “Family todo list management: Trello”

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top