Foci, amerikai foci, ja nem rogbi…

Péter szerzett jegyeket hétvégére a Blues – Stormers meccsre… Rögbi, szóval összejöttünk páran meglesni milyen is ez a dolog. Szerencsére jött Józsi is, aki otthon is tolja a rögbit már néhány évtizede, szóval tökéletes szakkommentátorok volt:)

Az elmúlt fél évben kihagytam a magyaros bulikat a környéken, szóval ideje volt már megint kimozdulni, jó alkalom volt erre Péter kérdése, hogy voltam-e már foci meccsen itt kint. Nem, böktem ki az igazságot, bár otthon elégge kedveltem az amcsi focit, és a kedvenc csapatom a Patriots idén is megnyerte a Super Bowlt, sőt még Brady mezem is van/volt valahol, de a lelkesedésem a foci iránt eléggé elfogyott az elmúlt időben. Talán az idő hiánya okozza, vagy lehet nem a legegészségesebb sportok egyike. Mindenestre Új Zélandon a foci kb olyan mint otthon a vizilabda (mondjuk vizilabda meccsen sem jártam), és az All Blacks a világ legjobb rugby csapata.

Mate Eden Park, Blues vs Stormers

Szóval igent lett a dologból Péter gyorsan beszervezett még pár embert, és Petra tanácsára meghívtuk Józsit. A meccset sörözéssel kezdtük a közeli skót kocsmába, oda még ellátogatott Gyuri, de aztán mennie kellett. Átdumáltuk a munkakeresési tapasztalatokat Új Zélandon, aztán már meneteltünk is a Blues Stadion az Eden Parkban felé. Teljes nyugalom volt mindenhol, bár jó sok rendőrt láttunk gondolom a CC események miatt, de fentakadás nem volt.

A leláton a megszokott amerikai módszer alapján vegyesen voltak az emberek, így elöttünk például a Stormers szurkolók ültek dél afrikából.

Stormers fan Eden Park
Stormers szurkolók Dél Afrikából. Készültek Dél Afrikai zászlóval, de végül nem nyertek:)

A meccs izgalmas volt, Józsi sokat segített hogy élvezzük szóval a végén már vágtuk a magyar szakszavakat is, tolongás és társai. Egyébként 2×40 perc 2×15 emberrel. Ápolás talán ha kétszer volt a meccsen, egyszer a faszi szaltozott egyet és 2 méter magasról esett le, nah ez megtörte a lendületét de 3 perc múlva már vigan szaladgált mintha mi sem történt volna. A meccs után be lehetett menni a pályára, csináltam egy két videót hogy visszaadjam a hangulatot. Megjött a kedvem hozzá hogy legközelebb a srácokat is lehozzam.

Hosszabb videó, az Afrikai csapat már lement a pályáról, egyébként elvesztették a meccset, pedig jól tolták, és a Blues még egy kiállítást is kapott

Lehetett autogramokat gyüjteni, többiek beszereztek párat:)

A meccs után még visszamentünk sörözni, én már csak red bulloztam, aztan haza kocsikáztunk. Az utca telejsen nyugodt volt a rend őreit sem láttuk már. Itt van még pár fotó a teljesség igénye nélkül. Elég jól éreztük magunkat szóval pár hét és jön a folytatás…

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük