Prius 3 további tesztek

Az gondolom mindenkinek megvolt milyen izgalmak voltak Zsuzsival, mert ma én vittem el a Priust, mindenesetre ma már sokkal magabiztosabban mentem be az irodába, térkép használata nélkül és ismét teszteltem a fogyasztást a kocsinak.

Reggel amikor indultam a kutya sem volt az utakon, viszont bemenni Aucklandbe nem sík terepen történik hanem jó kis vulkánikus hegyes dombos vidéken. Ezek ellenére 80km/h átlaggal mentem be. Fontos tudni hogy itt autópályan max 110km/h lehet menni mivel a megengedett 100:) tehát ez teljesen normális tempónak számít. Ebből kb 35km dimbesdombos autópálya, és 10km meg sima út. És akkor lássuk a fogyasztást:

IMG_0911

21.6 adat azt jelenti ugye, hogy 1liter benzinből 21km-t megyünk, ami elég korrekt 4.62 fogyasztásnak felel meg az otthoni mértékegység alapján. Aztán Zoli bent az irodába szólt, hogy probáljam már ki a B módot válton ami bekapcsolja az elektromos motorféket, és még jobb fogyasztásokat lehet csinálni. Hazafelé elég durván sikerült a dolog, szinten autópálya, meg egy kicsit síkabb terepen:

IMG_0912

26.3km-et lehet menni 1l benzinnel, ami durván kemény 3.8l/100km-es otthoni fogyasztás… őőő…. és még az átlag sebesség is jobb lett… no comment, a Prius itt nagyon nagyon megéri a pénzét.

 

0 thoughts on “Prius 3 további tesztek”

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top