Gomba, gomba, gombaaa

Naggyon szeretem a gombát, így gondoltam egyet és rendeltem gombát. Rózsaszín és szürke laskagombát. A szürkét ismerem még Magyarországról, a rózsaszínhez még nem volt szerencsém. Azt írják a rózsaszínról, hogy nagyon sok fajta módon fel lehet használni mert nincs olyan erős gomba íze, így olyanok is szokták szeretni akik amúgy nem szeretik a gombát. 

Ez nekünk szuper, mivel a családban én vagyok az egyetlen gombaszerető. Viszont már sikerült úgy készítenem gombás dolgokat, hogy a gyerekek pl. az eddigi legfinomabb szósznak minősítették amiben amúgy több mint fél kiló gomba lapult…. turmixolt állapotban. 😀 

Tudnak róla, hogy gomba volt a szószban, meg is lepődtek. Na de azért ott még nem tartanak ahol én, hogy akár nyersen is legelik ha épp olyanjuk lenne. 

Alább pár kép a most 14 napos állapotról. A leírás alapján a szürke szuper gyorsasággal nő, mert még csak a hálózat kialakításával kéne foglalkoznia és mini csírákat kéne látnom, de Ő már belehúzott, nem sokára már aratunk is. A rózsaszínnek kell egy kis idő, róla írták is, hogy picit kényesebb a körülményekre, viszont amióta elkezdtem spriccelni láthatóan beindult a növekedés. Yeey…. 

Scroll to Top