Időnyerő

Kevesebb az időm mint volt, és persze lehet lemondani különböző izgalmas dolgokról, de egyrészről akkor is kevés marad, másrészről meg akkor hol marad a móka az életben:)

Szóval persze erről már volt sokat szó, hogy fantasztikus dolog itt élni, másrészről viszont zeró segítség van a családtól, aminek az az eredménye, hogy nekünk kell mindent csinálni is megszervezni, ami mindig idő idő idő. Tehát mit tehet az ember fia?

Én szeretem 3 csoportba osztani a megoldandó feladatokat:

 • Dolgok amiket szeretek csinálni. Ezt mostanában kiegészítem azzal hogy szeretek csinálni, és van is haszna:). Ezek élvezik a top priorítást, pörögnek tőle a mindennapok, és nincs is velük gond:)
 • Dolgok, amiket nem szeretek csinálni, de meg kell őket csinálni. Nah ez a para kategória. Van csomó olyan dolog, amit eddig nem kellett csinálni, de most már kell. Ugye eddig egyszerü dolog volt outsourcolni ezeket a feladatokat, mert más szívesen megcsinálta helyettem, de erre itt kevés esély van hiszen nincs csalad.
  Amit mostanában szoktunk követni Zsuzsival, hogy ezeket a feladatokat megpróbáljuk vagy “automatizálni” vagy optimalizálni. Ugye vettünk egy csomó konyhagépet pl, ami eleinte drágának tünt, de most már jól látszik hogy rengeteg időt takarít meg, és fog megtakarítani
  Aztán 3 gyereknél pl a tanulást nem a legkönnyebb megoldani. Vannak szuper szülők, aki imádnak a srácokkal tanulni, mi inkább szeretnénk látni hogy maguktól tanulnak, ami ugye utópia addig, amig nem szeretik meg a tanulást, tehát erre a folyamatra kell valami okosat majd kitalálni. Vannak már rá ötletek…
  Aztán persze ott lenne a sportolás is, főzés és még sorolhatnám, de ezekre még nincs egyértelmű megoldás. Lesz majd valami:) ha az elejét befejezzük a listának.
 • És a végére maradt az utálom csinálni tehát nem csinálom, illetve nagy meglepetésre ide került az imádom csinálni de semmi értelme:
  Számítógépes játékok, sorozatok nézése, haverok bulik, felesleges híroldalak böngészése az interneten

Egy szó mint száz, ha valaki változásra vágyik, akkor pro-tipp, hogy költözzön Új Zélandra:)

0 thoughts on “Időnyerő”

  1. Amig szetparazom magamat hogy mibol elunk meg kovetkezo honapban, addig minden nem hasznosan toltott idorol azt gondolom hogy onzo dog vagyok:) Ettol fuggetlenul neha jo kikapcsolodni rohadtul, de ha masnap tudom hogy 6-kor mar kelni kell mert programok vannak, akkor a haverok buli nem kikapcsolodas. Lesz ez meg igy sem 13 ev utan:)

Leave a Comment

Scroll to Top