Irodaba autoval – Prius 3 teszt

A heten Csanad szerdan szokas szerint otthonrol dolgozott, szoval egyedul kellett mennem be a melohelyre. Ellentetben az elozo heti programokkal, most jo elore keszultunk erre, szoval a csalad kolcson tudta adni a Priust, es nem kellett AT-t hasznalnom (Auckland Transportation)

Csanaddal ketten lemertuk meg kedden hazafele az adatokat, hogy legyen osszehasonlitasi alapunk:

  • 7.7 l/100km fogyasztasa (javitva:) Csanad szolt hogy rossz)
  • 44km
  • 51km/ora

A Priussal amikor hazafele jottem a kovetkezo adatokat mertem:

  • 23.2 km/l ami 4.3 l/100km-t jelent
  • 46km (kicsit eltevedtem, es bementem valami volgybe, elotte a fogyasztasom meg jobb volt:)
  • 50km/ora

Ezek teljesen vallalhato ertekek, szerintem. Hozzateszem hogy nem nyomtam soha padlo gazt, csak amikor kellett es ertelmesen vezettem tehat odafigyeltem a fogyasztasra, hogy dolgozzon az elektromos fek is, illetve ha nem kellett gyorsitani mert ugyis pirosat kapunk akkor csak normalisan gurultam – itt nem jonnek be azonnal az ember ele, ha kicsit lassabban csorog, es ritkan dudaljak le az embert.

Egyebkent a vezetesi elmeny is teljesen mas. A parkoloban a motor be se kapcsol, csak az elektromos motor megy, a pedalok puhak, a radio szuperul szol, van konyok tamasz, a gyerekek is jobban elfernek, nem kell a kulcsot berakni sehova, es meg sorolhatnam…

Mas na… szoval aki gondolkodott Priuson annak csak ajanlani tudom:). Szervizelesi koltsegekrol meg nincs tapasztalatom, de gondolom sokat nyom latba, hogy az elektromos motor es fekek miatt sokkal kevesbe kopnak mondjuk a fektarcsak:)

Meglatjuk… Egyebkent mindenki szuperul van, Gergo lazas volt a szurik miatt, Annak visszajott az etvagya, en meg elvezem a dupla melozast ezerrel:)

0 thoughts on “Irodaba autoval – Prius 3 teszt”

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük