Költözés 2. rész

És akkor a második felvonás, csütörtök volt a csúcspont, amikor a megvett bútorokat kellet volna átszállítani több helyről a végső címre. Ezzel egy kis problámája adott a költöztető cégnek, amiből végül… a végén kiderül.

Az elmúlt napokra való tekintettel csütörtökön már eleve szabit kértem. Akkor jöttek újra a szerelők a mosógéppel, meg a butorokat is akkor tervezték hozni. Mi a kisebb dolgokat egyébként folyamatosan hordtuk le Mary-ék lakásából, hogy tényleg ne vesszen el semmi, és amit lehetett már beépítettem.

Így történt hogy elmentem a közeli second hand árushoz, és megvettem az új szervert a lakásba amiről a filmeket tudjuk majd egyszer lejátszani. A dolog futurisztikus volt, hogy használt SSD-n a következő látvány fogadott minket Új Zélandon, miközben az ázsiai faszi mutatja hogy a géppel minden rendben:

dfc8fae96c606d6d.jpg

Magyar windows… fantasztikus… Lényeg a lényeg hogy minden a helyére került potom áron kaptam egy i7-es gépet 8GB rammal, amivel bőven tudok fejlesztéseket csinálni, videokat streamelni, meg letölteni őket titkos helyekről, sőt a helye is meglette a konyhába:

0c7bb0f4789802b9

Kitchen-station lett a neve, wc-station után szabadon, aki még emlékszik Zsuzsival való esküvönkre, a vaskapu utcában a szerver a wc-ben volt:) a lényeg hogy a technika tényleg egész jól megvolt már, és csak a butoroknak kellett volna megjönnie.

Nos valamikor 1 óraára volt igérve, hogy elmennek az adomány boltba, és felkapják a dolgokat, és akkor dugó nélkül ideírnek hozzánk. Ebből az lett hogy fél 4-re értek oda az adomány boltba, ottfelejtettek egy két dolgot, majd repültek hozzánk. A gyerekek természetesen már rég itthon voltak kicsit csalodottan, hogy hol is vannak a megigért butorok…

A folytatás ennél persze viccesebb volt. Zoliéknál kellett volna felvenniük a matracunkat, amin ugye terveztünk aludni. Nos ez valahogy kimaradt, szegény Anita egész nap otthon volt, és várta a szállítokat akik nem jöttek. Amikor próbáltam őket elérni, akkor nem tudtam, és amikor a központ megnézte merre járnak már azt láttak Silverdale-nél vannak. Magyarul a matrac lemaradt. Persze már este 6 óra volt.

Sebaj felmentem pakolni, a fenti lakásba és mire leértünk Gulf Harbour-ba már este lett.

b2277bb9a33d6f45.jpg

A srácok élveztek, Anna és mi kicsit kevésbe, de azért meglettunk a dolgokkal. Persze a nappalit vagy 4-szer újrarendeztük még utána de so far so good lett a dolog. Közben a költöztető cég küldött egy masik kocsit csak a matracért, ami este 9 órára megérkezett, mi meg Zsuzsival beestünk az ágyba és alukáltunk.

Másnap megkaptam a levelet a Easy Move Furniture Removals, hogy ez totálisan az Ő saruk volt, és nem tartozok semmivel az előlegen felül (100NZD volt), szóval írtam róluk egy pozitiv ajánlást, és teljes a boldogság. Egyébként kb olyan 300-400NZD lett volna még ha ki kell fizetni, mivel 100NZD-s órabérrel dolgozik mindenki.

Később egyébként kiderült hogy embereinknek teljesen behalt a telefonjuk, így a címet is nehezen találták meg, plusz nekem kellett őket elvezetni a végleges címhez… Ezért csusztak le minden időpontot, és hasonlókat. Itt a visszapillantóban éppen ők követnek:

d1597738c8064797

Utána pénteken még dolgoztam, de az este és a szombat a dolgok összeszereléséből és a lakás végleges formába öntéséből állt. Most vasárnap reggel ott tartunk hogy minden a helyén, kicsit hűvöske van, de túléljük.

Videót próbálok még ma készíteni a végleges formáról, tanulságként annyit, hogy ha költözünk legközelebb, akkor ez a 2-3 nap szabi nagyon kell, és bár Csanád és Zoli felajánlotta hogy segítenek, de csak céggel. Még ha a gatyámat is kifizetem rájuk, akkor is sokkal jobban megéri a 3 gyerek mellet, hogy probléma mentes legyen a dolog, vagy ha van is probléma, akkor sem az én fejem fog főni:)

Egyébként jól mutatja a napot, hogy azok ellenére, hogy fogadtunk költöztető embereket, mennyit mozogtam csütörtökön (13 óra mozgás, 1 óra nyugi, ami kb akkor történt, amikor kocsikáztam le fel…):

IMG_1136

0 thoughts on “Költözés 2. rész”

  1. A lényeg, hogy most már rendben vagytok. A többi kicsi pakolás és esetleges átalakítás majd folyamatosan. Használjátok egészségben és BOLDOG-ságben a lakást. Most már megállapodtatok, nem kell költözni meg egyebek. Sok-sok pusi!!!

Leave a Comment

Scroll to Top