Letelepedes vegleges:)

Ma kaptuk a hirt Petratol hogy a vegso zaradek is lekerult a vizumunkrol (S49) szoval megvan a letelepedesi engedelyunk 2 evre.

Ez a gyakorlatba azt jelenti hogy barkinek dolgozhatunk orszagon belul es kivul, szabadon valthatunk munkat, nem kell semmivel szenvedni. Az S49 zaradeknak annyi volt a jelentosege, hogy legalabb 3 honapot kellett az uj cegnel dolgozni ahol most vagyok, de ez mar megtortent. Ha hamarabb valtottam volna munkat mint 3 honap, akkor lett volna csomo papir munka, de ezt hagyjuk mert nem igy tortent;)

Tehat akkor most mi van? Mi ez a 2 ev? Roviden annyi hogy 2 evig szabadon jarkalhatunk be es ki az orszagbol, de ha 2 even tul akarnak belepni, akkor megint kulon kervenyezni kell a belepest. Viszont 2 ev mulva folyamodhatunk allando letelepedesre, aminek a megkapasa elvileg teljesen automatikus(ha semmilye hulyeseget nem csinalunk ugye – ittas vezetes mondjuk). Bocsi ujrafogalmazom automatikus megfelelo doksik beadasa utan!

Aztan ha varunk tovabbi 3 evet, akkor mar allampolgarsagert folyamodhatunk. Ott mar durvabb felteteleket vizsgalnak, pl nem lehet gyorshajtasunk, szoval azzal is vigyaznunk kell:). De a lenyeg a lenyeg hogy innen mar csak rajtunk mulik a dolog, es nem masokon:) Egyebkent meg feltetel az is hogy max 4 honapot lehetunk tavol Uj Zealandtol, de az utazas veszelye nem fenyegeti a csaladunkat:)

Egyszoval kemeny 2 es fel eves munka utan kimondhatjuk hogy megerkeztunk, es maradhatunk, es szeretnenk is maradni:)

4 thoughts on “Letelepedes vegleges:)”

  1. Máté, az Éva hívott, és megkért, hogy írjam meg – mert ő nem tud írni – hogy nagyon boldog, hogy megkaptátok a letelepedési engedélyt, és gratulál.

  2. Szívből gratulálunk! Előre az állampolgárságért az “igazi” kiwiségért ! Az a pár év hamar elszáll!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük