:)

Lockdown meghosszabbítva egy héttel Aucklandben

Tegnap délután 4 kor volt a bejelentés, hogy Auckland területén jövő hét kedd éjfélig meghosszabbították a 4.szintű lezárást, az ország többi területére e hét péntek éjfélig.
Persze majd még fognak nyilatkozni, hogy az ország Aucklanden kívül, csökkentheti-e majd a lezárási szinten péntek után.
Mi eközben egész jól kialakítottunk egy rutint. 😀
Totál szerencsénk van, mert pont még a Lockdown előtt kipakoltuk a garázst, elajándékoztuk amit lehetett, kidobtuk amit már nem és átalakítottuk mini edzőteremmé. No még nincs benne túl sok minden. Pár súlyzó és jóga matrac. 😀 Deeee, valamikor majd érkezik egy evezőőőőpad. Ez nekem volt már régi álmom és mivel a bokasérülésem után úgy néz ki már úgy futni nem fogok mint régen kezdtem volna, így áttérek az evezésre. Amit mindig is nagyon szerettem – köszönet Apuméknak, akikkel sokat jártunk a Dunára evezni egy szuper hajóval.
Szóval már alig várom, hogy megérkezzen, persze passz, hogy jelenleg milyen gyorsan tudják kihozni.
A partra le tudunk menni, az utcán tudunk sétálni. Találtam egy két alternatív boltot ahonnan lehet is rendelni kaját, mert a nagyobb láncoktól kb. lehetetlen. Illetve az utca végén levő kisboltban általában mindig találni valami ehetőt 😀 ha épp para lenne 😀
Más izgalom nem nagyon történt. Ja esetleg ami még, hogy Rékuék iskolája kicsit szervezettebbnek tűnik. De ez lehet simán, csak az, hogy az idei évben mindkettőjüknek jobb tanára van. 😀
Aaa igen, esetleg érdemes pár szóban említeni a közhangulatot, amit az utcai sétánk alapján látok és akikkel találkozunk útközben, és amit a Facebookon látok, vagy az online újságban.
Szóval akikkel találkozunk kb. ugyanazok az arcok, mind jó fej eddig és lelkesen köszönünk és váltunk pár szót. Többen hordanak maszkot még ha egymagukban is sétálnak, de még minket nem szóltak meg, hogy a srácokkal én maszk nélkül játszom a parton. Természetesen nem megyünk senkihez se közel, se a parton se az utcán. (mondjuk nem sok mindenkit kell/-ene, kerülgetnünk. 🙂
Az online felületen szokásosan vannak őrültek és kicsit normálisabbak. 😀 Én amit látok, viszont, hogy a 2 tábor mintha picit távolodott volna. Az egyik tábor akik szerint nem kéne félni, a másik szerint be kell tartani a szabályokat továbbra is. Mindkét tábor komolyabban veszi azt ami szerinte a helyes út lenne. Általánosan igaz, hogy az oltási kedv nőtt a többségre nézve. Nem csoda, hisz most valóságosabbá vált a veszélyeztetettség. No meg a kormány kinyitotta szinte már minden korhatárra az oltást.
Kicsit több agresszív megjegyzést olvasok Facebookon, de még nem vészes, csak látszik, hogy borzoltabbak a kedélyek.
Szóval gyorsan következnek a képeink, a jó kedv érdekében:

Scroll to Top