Mai nap jó hírei

Wooo, elsőként kaptam a suliból levelet, hogy itt az idő beiratni a következő évre az 5 éveseket! 

Annát beírattam a suliba! Legalábbis leadtam a beiratkozási szándékunkat, szóval nincs mese ANNA SULIBA megy jövő februárban!!!!! Őrület 😀 

Majd felkaptam Rékut és Gergőt a suliból. 

Mikor is Gergő óriás lelkesedéssel elmesélte, hogy bekerült a gyémánt csoportba matekból! Szuper! Most egy ideig nem fog unatkozni legalább azt, hogy jövőre mi lesz… 😀 meglátjuk.

A gyémánt csoport a hatodikosok  legerősebb matek csoportja, jellemzően nem primary matekot vesznek már. 

Réku is beszámolt, hogy Ő meg a második legerősebb csoportba került be matekből a nevét ennek nem tudjuk, de nem is számít. Rékától ez totál durva eredmény, mert anno az Ő matek tanulása úgy kezdődött, hogy az 1+0 hallatán konkrétan sírógörcsöt kapott, mert egyszerűen nem tudta hova tenni a koncepciót, hogy 1 vagy nulla. Mi az, hogy valami nulla. Ugyanígy az egy meg egy is. Szóval a számok számára igen absztrakt fogalmak voltak anno. – Itt meg kell jegyeznem, hogy Máté kemény munkája van ebben, hogy mostanra ilyen jól fejlődött a matekos agya és nem, nem hagytuk abba, folyamatosan matekozunk (is) velük. 

Pluszba Réka ezerrel írja a verseket, kb. mindenről ír és ír. Ami megint csak egy óriás wooow, hiszen a rímekkel még pár éve óriás hadilábon állt. Konkrétan nem hallotta, hogyha valami rímel vagy sem. 

Szóval hihetetlen nagy utat, fejlődést tettek, tesznek meg. Szuper ezt végigkövetni és még a java hátravan. 😀 

És azt még ki se emeltem, hogy tök durva mert 4 év alatt érték el, mindezt úgy, hogy nulla angol tudással érkeztek. Réka 4 év alatt 6 évet, Gergő 4 év alatt 5 évet. 

Ó és jövő héten megyünk a középsuli nyílt napra! Már nagyon várják, mert persze Gergő is jön velünk megnézni a sulit. 😀 

(nem fogja elkezdeni a középsulit Gergő korábban ha valaki kérdezné, nem sietünk sehova, csak kíváncsi)

Szép napot mindenkinek! 

😀

Scroll to Top