Öntsünk tiszta vizet a pohárba

Ez a hét ráébresztett, hogy egyertelműen túlvállaltam magamat, és nem fogom bírni a dolgokat, szóval változtatni kell… na de lássuk sorba miről is beszélünk.

A teljesség igénye nélkül a következő apróságokra próbálok figyelni, illetve foglalkozni velük:

 • Család (gyerekek, Zsuzsi, egy kevés háztartás)
 • Munka – Trends
 • Munka – Poker
 • Blog – családdal barátokkal való kapcsolattartás
 • Munka – Tanítás
 • Munka – Egyéb megrendelések
 • Tanulás – Udacity
 • Szabadidő – alone time…
 • Sport???

Ez egy cseppet sokra sikeredett, és most a héten éreztem a hatását. Nem szívesen kapcsoltam be podcastot, amikor itthon voltam csak bambultam, és nem volt kedvem semmihez, és nem láttam előre miket szeretnék csinálni. Szóval a már előzöleg említett podcast hatására kicsit újragondoltam a dolgokat, és mérlegeltem a lehetőségeimet, meg a valós teljesítő képességemet.

Ehhez az kellett, hogy kicsit átgondoljam mit miért csinálok, és jobb portfolió setupot tudjak magamnak létrehozni mint eddig. Lássuk akkor kicsit átgondolva ezeket.

A legfontosabb célunk most a Residency megszerzése.

Minden más másodlagos. Ehhez az kell, hogy a munkám megmaradjon, és normális cashflow-nk legyen. Tehát ebből a szempontból például a tanítás szuper gondolat volt, de nem fogom túlpörögni, mert lefáraszt, és jelenleg nem engedhetem meg magamnak, hogy mégjobban fáradt legyek

Plusz lesz még csomó feladatunk itt is, pl jogsit kell szerezni, IELTS-et lerakni, Rékának majd papírokat kell intezni, vadászni kell a pontokat, további pénzt kell költeni a residency-re szóval ez most priorítás.

És amikor érkeztünk akkor még nagyon messzinek tünt a dolog, de most már egyre közelebb van az első év vége, amikor el fogjuk kezdeni a folyamatot Zsuzsival. Pfuu…

A következő cél, hogy fentartható moneyflow-nk legyen.

Ezen parázok mindig a legjobban. Utálok egyik napról a másikra élni, de 3 gyerekkel, meg egy ilyen projecttel nincs túl sok más lehetőségem. Lehetett volna másképp intézni a dolgokat, de most ez van ehhez kell alkalmazkodni.

Jól látszik hogy a tanítás project szuperul tud működni ha minden kötél szakad, de most nem szakadnak a dolgok. Szintén jobb fizetést tudnék elírni a mesterséges intelligenciával, de azon kivül hogy kaphatnék többet a munkámért a Trendsnél minden más szempontból tökéletes választásnak tünik a dolog, és az elsődleges cél miatt még véletlenül sem opció az ugrálás.

Szóval ha nem tanítás, és nem mesterséges intelligencia, akkor most valami másik projecten töröm a fejemet, amiről már vannak elképzeléseim, szóval 2-3 hónap múlva jelentkezek az eredményekkel

Hasonlóan a család fontos.

Sajnos a tanításnak és a tanulásnak a legnagyobb átka, hogy bár szeretem őket, pont azokat az időket helyet veszik el, amit a családdal tölthetnék mert előbb hazaérek. Plusz ha fáradt vagyok akkor zeró energiám marad este lükizni, kalózozni, gyereket nevelni, beszélgetni mesélni.

Azt tudom hogy introvertált vagyok, és attól töltödök, ha egyedül csinálgathatom a dolgaimat, tehát ha leégetem az erőmet a tanítással, akkor mégkevésbe van türelmem családdal foglalkozni. Tehát ez kilőve.

Szóval jelenleg most így néz ki a priorítás lista:

 • Vizum megszerzése (IELTS, pénz és társai, sporolás)
 • Munka (Trends + Poker)
 • Család
 • Project X = több alone time + jó kis hobbinak tünik
 • Blog, esetleg vlog, barátok, itteni barátok, család otthon
 • Sport

És ennyi. Szóval fájó szivvel, de skippelem az Udacityt, levettem az időpontokat a frankó kis tanítási weboldalamról, mert be kell látnom a határaimat, de azt jó volt látni hogy ha kell csinálni akkor simán fog menni, and that’s it…

Újratervezés jövőre, február környéken…:)

Ps: basszus most jöttem rá hogy mi tengeren túlon lakunk… Valahol ott balra lent… durva

newzealand

 

0 thoughts on “Öntsünk tiszta vizet a pohárba”

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük