Queenstown folytatás

Második napunk, borús volt, viszont a harmadik annál szebb 🙂 

Így elmentünk egy víz alatti moziba, ahol Queenstown kialakulásáról néztünk meg egy rövid filmet. Majd a film végén automatikusan beindították a hal etetést, igy az ablakon keresztül meg lehetett nézni az óriás angolnákat. Haletetes? Jogos a kérdés, mi köze van egy vízalatti mozinak a halakhoz. Semmi. Egyszerűen valamivel fel akarták dobni ezt a látványosságot és az ötlet: Etessünk halakat ! 😀  Bevallom ha moziba megyek nekem is mindig ez jut az eszembe. 😀 Ezután csak mászkáltunk, csokiztunk a helyi csokoládé manufaktúrában, ami  végül is fagyizásba torkollott, finom volt.

3.nap, kipróbáltuk a Gondolát es a Luge-t, vagyis a bobozást. Szuper jó volt, a kilátás, felejthetetlen.

Utána varosban sétáltunk, játszótereztünk, kacsáztunk. Ki volt teve egy nagy doboz, tele kis papírzacskókban kimert kacsa kajával es egy nagy kacsapersely- becsület kassza. A kacsák persze tudták, hogy ott kell várakozni, mivel óránként biztos, hogy legalább egy ember vett nekik enni. El se tudom képzelni mi lehet, illetve mekkorara hízhatnak a kacsák amikor van turizmus…. 😀

4.nap a kedvencem. Délelőtt motorcsónakon voltunk a tavon es folyón. Jó program volt, Anna is élvezte, de a végére totál kidőlt a kis manó, igy csak haza sétáltunk, aludt egy hatalmasat. Amúgy a motorcsónakozást nem hiszem , hogy fogjuk még egyszer csinálni, mert valahogy nekünk olyan rossz érzésünk volt azzal kapcsolatban, hogy a gyönyörű természetet megzavarjuk ahogy száguldozunk a motorcsónakkal, irtó hangos motorral, összevissza kanyargunk, pördülünk. Viszont a vizen töltött idő alatt megtanultuk, hogy az itteni Remarkable hegy szerepel, rettentő sok filmben, reklám plakáton világszerte mindenfele, csomó amerikai brand ennek a hegynek a képét használja. Ezen én tökre meglepődtem, mert hát azért az USA-ban is van par magas hegy :d no meg Európában is :D. Tény gyönyörű szimmetrikus a hegy sziluettje – formája, ami gondolom elég egyedi és roppant sok felhasználásra adhat alkalmat. Ja és még egy érdekessége a Remarkables hegynek, hogy Észak – Dél irányba terül el. Az egyik vége egyenesen észak felé mutat a másik vége dél irányába. Persza a kacsázás most se maradhatott ki. 

The Remarkables
The Remarkables

Délután elmentünk Arrowtownba, ami szerintem egy gyönyörű hely. Queenstown is. Fantasztikus sárga levelű hosszú, magas fákkal. Mikor a szél megfújta a fkat, a levelek sűrűn hullottak a fákról, minta aranyesőben lettünk volna. Nem is meglepő, hogy Arrowtown az aranyról volt híres, állítólag még most is lehet aranyat találni a folyóban. Ki is próbáltuk az aranymosást. Találtam is egy követ, amin apró arany por volt, illetve benne a szerkezeteben. Nem ebből nem leszünk gazdagok. 😀 Viszont nagyon jól szórakoztunk. Réka beejtette az aranyásó edényét a folyóba es lelkes Gergő utána ment a rettentően hideg vízbe. A hős! 😀 Annak ellenére, hogy a folyó a völgyben van es igy sokkal hamarabb „lement” a napocska es a hőmérséklet esett jó pár fokot a víz jéghideg volt a srácokat alig lehetett haza rángatni. Totál megértem én is tobzódtam volna tovább. Gyönyörű  természet, nekem varázslatos hangulatú hely, bőven el tudtam volna ott tölteni meg jó pár napot. Azt hiszem jelenleg Arrowtown és környéke a kedvenc helyem itt Új Zelandon.

Az utolsó nap nem volt időnk túl sok mindenre, viszont megígértük a srácoknak, hogy kipróbáljuk a jégdodzsemet, amit egész héten nem tudtunk. Szóval a program egyértelmű volt.Megcsodáltuk a tavat, hegyeket, kacsáákat és mentünk a reptérre.Mindenképp visszafogunk még ide jönni, mert még sok-sok gyönyörű felfedezni való van itt(is).

Scroll to Top