A netflixen kijött a Stranger things 2, és Zsuzsival már ki is végeztük. Esténként, volt hogy csak fél órát tudtunk nézni de volt olyan nap, amikor másfél órát is elvoltunk vele. Életem egyik legjobb sorozata…

Kezdjük onnan hogy horror alapokra épülő 80-as években játszodó sorozat, ahol tini srácok vannak középpontba, és a hozzájuk kapcsolodó felnőttek. És … jó! És a kérdés persze az, hogy hogyan lehet az ilyen story jó, meg vágom én a horror az gáz… és hát tinik, de basszus… Kevés olyan sorozat volt ami ennyire magával ragadott (Zsuzsit is, pedig utálja a horrort. Konkrétan azt kell elképzelni “horror” alatt hogy ha a 9 rész alatt 3-szor elfordult akkor sokat mondok).

A story okos, a szereplők értelmesen cselekednek, nem változtatnak 5 másodpercenként irányt. Ha valaki összeveszik valakivel, akkor lehet hogy 2-3 rész kell hogy az feloldodjon, és nem 5 perc múlva már szent a béke.

Ha egy szereplő jellemfejlődik, akkor annak vannak állomásai, egyik pontról a másikra haladunk, miközben persze csomó rejtély van a történetbe, mégtöbb dolog nem derül ki, vagy ha ki is derül valami akkor jön a következő kérdés.

A gyerekszereplőket, gyerekszereplők játszák, és nem 22 éves szinészek gyerek ruhába.171027010203-stranger-things-2-cast-premiere-exlarge-169

A szinészek totál ismeretlenek, talán Winona Ryder az egyetlen ismertebb arc (vagy én vagyok totál kuka a sorozatokhoz), de őt sem lehet felismerni annyira jó. Üres járat nincs, és nem azért mert akció van hanem azért mert történnek az események. Ettől függetlenül az egész sorozat feel-good. Vannak benne “kemény” dolgok, viszont a kimenetel mindig pozitív, miközben mindenki tanul fejlődik, elveszít valamit, nyer valamit. Szóval feelgood életszerű.

Tényleg erősen gondolkodnom kell rajta hogy mi nem tetszett, de nem találok semmit. Talán a 7. rész volt kicsit lapos, mert csak egy szereplővel foglalkozott, de ott is inkább csak az volt a gond, hogy a story volt kicsit érdektelen, vagy a mellékszereplők voltak “bénak”. Bárhogy is, mindenkinek ajánlom. Az első rész megnézése után akinek bejön ugyis folytatni fogja, akinek meg nem, az tudja hogy itt nem egyezik az izlésünk, és nem nézi tovább…

Lehet hogy még írok pár sorozat ajanlót…:) kell most a téma, mert nyugi van, és fáradt vagyok gondolkodos cikkeket írni:)

0 thoughts on “Stranger things 2. season kivégezve”

  1. az se rossz, ennek a hangulata totalisan mas.az, hogy gyerekek a foszereplok, akik tudnak is jatszani, szuper jo hangulatot es elmenyt ad szerintem.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük