Szuper Szombat

Gyönyörű napsütéses szombatunk volt tegnap, így lementünk a partra. Mivel tavasz van, így sok-sok kis kacsával találkoztunk.
Rögtön miután lepakoltunk, elhelyezkedtünk a napsátorban egy kacsa család lelkesen futott felénk, ételt remélve. Jöttek a picik is, sőt az egyik kis kacsa szuper kíváncsi  és bátor volt, teljesen bejött a sátorba: Körbe szaglált, meg-meg kóstolt minket. Annus totál boldog volt, még megérinteni, megsimogatni is tudtuk őket.
Párszor még visszajöttek, majd mentek másik sátrat felfedezni.

Réka és Gergő legtöbbet a homokkal és a magunkkal hozott mágnesekkel játszottak, mivel a fekete homok magnetitet tartalmaz így mágnesezhető.

Eközben az ország egész területén zajlott a Szuper Szombatot avagy amikor az ország régiói versenyeznek hol lesz a legmagasabb az oltási arány különbség az aktuális kiinduló adathoz képest.
Vaxathonnak (vaccination es telethon szavakból) is hívták az eseményt, mivel folyamatosan közvetítették a televízióban az állást.
Ezentúl a legtöbb helyen valamivel készültek az oltóállomások, mint sült kolbász, zene, híres sportolókkal fényképezkedés stb. Szóval olyan majális keverve oltással.
Hihetetlenül sikeresre sikeredett a rendezvény. Majd 130.000 ezer embert oltottak be.
Vegyes véleményem van amúgy erről az eredményről. Mert persze tök jó, hogy közelebb van az az oltási arány amikor szóba jöhet, hogy enyhítenek a korlátozásokon, illetve, hogy majd kinyissák a határokat. Viszont olyan visszás, hogy egy sült kolbász kell ahhoz, hogy valaki elmenjen oltani, vagy akár ez kell ahhoz, hogy ne féljen az oltástól. 😀 Ezt a vonulatot nem boncolgatom tovább, szerintem mindenki el tud rajta töprengeni.

Személyesen nekünk, na és az országnak is Szuper napja volt. 😀

Scroll to Top