Sea World

Arra gondoltam írok külön a Sea Worldról, mivel az általunk látogatott parkok közül, ide jöttünk eddig vissza legtöbbször, ez tetszik a legjobban.

Ez a vízi világgal foglalkozó park. Érdekes módon, van benne vidám park is, vízi játszó park és persze pingvinektől, kezdve, cápákig, jegesmedvéig, delfinekig minden fajta vízi élőlény is.

A többi parkhoz képest, itt volt a legelfogadhatóbb az embertömeg, bár a suli szünet kezdetével, nekünk elment már a kedvünk, hogy majd egy órát várjunk a hullámvasútra. Szerencsénkre, a srácokat is totálisan lekötötték az állatok, így ebből nem volt gondunk.

Ezentúl, szuper volt megtanulni, hogy a parkban levő állatok nagy része mentett állat, illetve a parkban egy igen jelentős rehabilitációs ág tevékenykedik. Például, csak idén, 108 sérült teknőst kezeltek és engedtek vissza a természetbe. Az ausztrál kormány hozza döntést, hogy melyik állat mehet vissza, nem a Sea World, hogy fenntartsák a független döntés hozást.

Ugyancsak a jegesmedvéik, egy testvér pár akiknek sajnos véletlenül megölték az anyukájukat, mikor még kisbocsok voltak, és egyedül nem lettek volna képesek fenntartani magukat.

A legtöbb sérülést halászhajók okozzák, horgok, háló, damil, illetve a szennyezés – zacskó és társai.

Na de jöjjenek a képek:

Leave a Comment

Scroll to Top