Ami biztos, hogy itt nem jobb…

Általában jó dolgokról írok, főleg a családról mindennapjainkról. 

Viszont gondoltam megemlítem ami totál nem működik jól. 

Gondolom sokaknak a házak, illetve azok szigetelés hiánya jut az eszébe. Viszont nem, nem, nem csak az tud számunkra ‘fura’ lenni.

Szerintem az egyik hihetetlen szervezetlen, óriás összegeket eltapsoló dolog itt a LOGISZTIKA!

Ez már mikor jöttünk feltűnt, már akkor is említettem, egy bejegyzésben, de így az elmúlt lassan már 5 év csak megerősített ezen véleményemben. 

A jelenlegi több mint 3 hónapja tartó lockdown miatt egyértelműen, csak online vásároltam. Így a véleményem friss, elég sok esetre alapozott. 

Felsorolok pár példát: 

Aucklandben lakunk. Rendeltem mindenféle dolgot, néha egyszerre több mindent.

  • Az első esetben Queenstownból hozták fel a termékeket, miután a website azt jelezte a helyi boltban is elérhető 😀 (értem, valszeg, nem volt mégse, de azért ha megnézitek hol is van Queenstown, azért az hmm nem a szomszéd város)…
  • Rendszeres eset, hogy a csomag tartalmát konkrétan termékenként szállítják ki. Ez azt jelenti, hogy pl. rendeltem 5 különböző terméket, amelyet 5 fordulóval egyesével hozott ki a futár. Nem is értem ezt, ennél költségesebb kiszállítást el se tudok képzelni….
  • Többször is előfordult, hogy a cég szerint már kiszállították a rendelést, majd szerencsére, csak rövidebb utánajárás után kiderült, hogy mégsem történt meg a kiszállítás és küldik az árut.
  • Vagy a legviccesebb, amikor az ügyfélszolgálat berendelte a terméket sürgős kiszállításra, hogy pótolják a hibát, majd így 2 db is megérkezik ugyanabból a termékből, jó pár hetes különbséggel.
  • A kiszállítási idő egyes esetekben hihetetlenül hosszúra nyúlt. Vagyis volt amire 2-3 hetet is vártunk. 
  • A weboldalak sokszor nem mutatják, mi elérhető a valóságban. Vagyis lelkesen kiválasztod a termékedet, majd a fizetés oldalon találod magadat szemben az üzenettel, arról, hogy a termék aktuálisan nem elérhető. (Ez roppant zavaró tud azéért lenni, grrr) Tudom ez nem logisztika, de kapcsolódik a témához. 😀
  • Nem mindig jelzik, hogy épp várnak a rendelésedben egy darab termék hiányzik, viszont így visszatartják az egész rendelést. Amivel nincs is gond, viszont hetek telhetnek el, úgy, hogy semmiféle levél, értesítést se küldenek, a késedelemről. 

Mindehhez meg kell említenem, hogy ezek az élmények kizárólag nagy boltokkal kapcsolatosak. Bármikor is rendeltem a bármit kisvállalkozótól az tökéletes kommunikációval, és időben érkezett meg. 
Egy észrevétel: Ha ráírsz az ügyfélszolgálatra és jóváírást kérsz stb… Hirtelen minden működni kezd, volt, hogy konkrétan 1 másodpercen belül érkezett a visszaigazoló email a kiszállításról a következő napra…… 

Szóval, van itt is olyan dolog ami nem működik, ettől függetlenül még mindig jól érezzük magunkat. :D:D:D 

 

Scroll to Top