Nyaralunk 2021 – Rotoura elsô pár nap

Sok fajta nyaralást terveztünk idénre, majd nem terveztünk semmit… 😀 Nem lehetett tudni, például, hogy vissza tudunk-e jönni az országba ha kiutazunk, pontosabban milyen feltételekkel stb…. Szóval annyi biztos lett, hogy országon belül megyünk valahova ami teljesen oké. 

Rotourat választottuk első helyszínéül, bár már itt voltunk rövid időre, de a srácoknak egész sok programot lehet itt találni és még van pár olyan dolog amit nem néztünk meg a környéken. 

Szóval 5 nap Rotoura majd pici pihi otthon Aucklandben, majd 5 nap Christchurch a terv. 

Útközben Rotourára megálltunk Hamiltonban a hamiltoni kerteket megnézni, kinyújtóztatni a lábunkat. Ez egy tematikus kert, különböző országokra jellemző mini kerteket lehet benne találni, ezeket egy külön „zárt kertek” részen lehet megnézni. Na meg van egy hatalmas szabad kert része is, szuper kis játszótérrel. Mi kb. a tematikus felét se néztük meg, de már ez is szuper szép volt 😀 majd folytattuk utunkat. Lehet visszafele megállunk újra a másik felét is megnézni. 

Kb. délután 3-ra érkeztünk meg és mivel aznap rettentő meleg volt, mondhatni alig pihegtünk így simán csak fürödni mentünk, hogy túléljünk. 😀 

Este Vegán kulináris élményben volt részünk egy helyi étteremben ahol végre nem csak zöldség Burgert lehetett kérni, hanem volt külön Vegán étlap egész jó választékkal. A srácok is tobzódtak, mindenki talált valamit ami ízlett neki. Mátét még lerángatta a partra Anna a játszótérre, ahova másnap este is lementünk sárkányt eregetni. A játszótér és környéke egy új fejlesztés a parton, egy rettentően hangulatos terület. 

Másnap a klasszikus programmal nyitottunk a Gondolázás, bobozás, illetve amit tavaly még ki kellett hagynunk de végre idén már tudtunk menni a Canopyzást, ott Zip Line-nak nevezték. Ez egy hosszú drótkötél kifeszítve a hegyről lefelé amire egy beülőben felcsatlakozol és leszáguldozol a hegyről. Szuper élmény volt, felváltva csúsztunk a nagyokkal, mert Anna még túl könnyű volt a csúszáshoz (minimum 27 kilónak kell lenni).

Majd megnéztük a vadasparkot, ami nagy meglepetés volt, mert több volt mint gondoltuk. Nagyon szépen kialakított erdős-bushos, patakos, kis tavas területen alakítják ki. Itt található olyan forrás amiből lehetett inni, ahol régen a Maori harcosok gyógyulni jártak csata után. Simogattunk, etettünk őzikét, kecskét, kacsát, Wallabit – ha nem lenne Covid, akkor oroszlánkölyköket is lehetett volna. A Wallabi- ami egyszerűen leírva kistestű kenguru-nem őshonos itt, viszont valaki még régen áthozott párat Ausztráliából mikor még nem voltak erre irányuló szabályok 1917 körül. Mivel a Wallabi a helyi védett növényeket zabálja lelkesen így ma már tilos behozni, vagy Wallabit tartani otthon, illetve befogták a Wallabikat és a parkban kaptak helyet. A lányok totálisan odavoltak érte, alig lehetett elrángatni őket tőlük. Na persze rögtön jött a lelkesedés, hogy legyen egy Wallabink, majd mivel az illegális, így, hogy jó akkor költözzünk Ausztráliába úgy itt van a szomszédban. 😀 Mert hát ott élnek a Wallabik. :D:D 

Este a tóparton lődörögtünk, játszótereztünk, fagyiztunk elvoltunk. 

Kellemes aktív napunk volt. 

A következő nap pont az ellenkezője lett, mivel egész nap esett, és hűvös volt így elmentünk a Nemzeti Kiwi Neveldébe ahol azzal foglalatoskodnak, hogy összegyűjtik a Kiwi madár elhagyatott tojását, inkubátorba helyezik és segítenek a kismadárnak megerősödni majd visszaengedik a szabadba. A szabadban 5-1 tojás éli túl, ezen az arányon segítenek. Nagyon érdekes hely volt, sok mindent tanultunk a kiwikről és láttunk egynapos kiwi madarat (bár ez trükkös mert 8 napon át töri ki magát a kiwi csibe a tojásból) szóval nem igazán helyes megnevezés az 1 napos. 😀 A lényeg, hogy szuper cuki kismadár a kiwi. Aktuális huszon-x frissen kikelt kiwimadarat nevelgetnek, hogy majd visszaengedjék őket a szabadba. 

Majd mivel még mindig esett és borongós idő volt így elmentünk a helyi híres Mud Poolba, a Hell’s Gate nevezetű geotermikus fürdőhelyre ahol iszapfürdőt majd kénes fürdőt lehet venni. Az iszap tele van minden jóval, ami szuper a bőrnek. Ezt bizton állíthatom, totál meglepődtem, de tényleg látható hatása van. Az iszapos medencék olyanok mint egy nagyobb spa medence, amibe kis iszappal teli kosarak vannak, persze a víz is iszapos. Maga az iszap szuper finom állagú, nem undi, kifejezetten kellemes a bőrre kenni. Anna lelkes PePpa Piget játszott, folyamatosan pakolta ránk az iszapot. Összesen 20percet szabadott benne lenni a magas ásványi anyag tartalom miatt, majd egy gyors lemosdás után egy helyi jéghideg forrásvízben kellett megmártózni és ezután következett a forró kénes fürdő – a víz fehéres/sárgás volt. Az intenzív kénes szagot meg kell szokni, de egy idő után már nem érzi az ember. 

Ez annyira leszívta Annát és azért engem is, hogy este már csak a nyuszi mini golfozni mentünk majd egy nagyot aludtunk. Illetve nem mert Anna 5 óra óta fent van, viszont így meg tudtam írni ezt a bejegyzést.

Scroll to Top