Apple pay

Egyika a sok izgalomnak amit nagyon vártam az az applepay használata volt ideérkezésünk során. Persze ez nem ment zökkenő mentesen, de miután minden megoldódott a világ egyik legkényelmesebb dolga lett:)

Arról már írtam korábban, hogy a régiók közötti váltás nem triviális. Meg kellett várnom amíg az Apple tényleg elhiszi, hogy Új Zélandon élünk, és engedélyezte a szolgáltatást. Utána viszont 1-2 perces adminisztrációval már működött is a telefonomon a szolgáltatás, aminek a lényege hihetetlen egyszerü:

Összekötöttem a bankártyámat a telefonommal, így bárhol ahol eddig tudtam kártyával (érintéssel fizetni) ott már elég a telefont odaérinteni, és már fizettem is. Ennyi. Persze a telefon ellenőrzi hogy én én vagyok e: újlenyomat olvasó, vagy pin kódot kér nagyobb összegnél, de ez az esetek 99%-ban teljesen automatikus.

Zsuzsinak is beállítottuk, amire először furcsán nézett utána az első fizetésnél széles lett a mosolya, hogy nem kell a bankkártyát külön elővennie a 15 zsebéből, csak telefon érintés és kész is.

Apróság tudom, de szuperkényelmes, átgondolt és könnyebben használható mint az eddigi megoldások. Remélem hamarosan integrálják ezt a megoldást mondjuk az AT HOP kártyával is, és akkor ott is tudom csak a telefont érinteni, és nem kell kártyát keresgélni.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top