Régen szerettem falat mászni, sziklát is. annak ellenére szerettem, hogy volt idő amikor rettentő erős tériszonyom volt. Sikerült legyőzni így minden rendben is volt. Aztán sajnos egy szomorú baleset történt (nem kokrétan velem), ami után nem tudtam mászi és újra kijött a tériszonyom, mondhatjuk még erősebb lett. Eltettem magamban, hogy ezt majd egyszer újra helyre kell tennem.

Úgy adódott, hogy pár hete az egyik esős hétvégi napon, mivel a srácok energiáját le kell valahol vezetni, így elmentünk a helyi mászóklubba, gondolván ha valahol, hát a mászásban tuti kifáradnak. Kíváncsian vártuk, egyáltalán tetszeni fog e nekik.

Anna is kapott beülőt, mindent. Ki is próbálta, de Őt még nagyon zavarta a felszerelés így Ő kiszállt a buliból. Viszont Réka és Gergő fáradhatatlanul mászta a különböző nehézségű falakat. Egy idő után éreztem, hogy – hmm nekem is kéne. A legjobb a gyerekekkel együtt próbálni újra. Rékával egymás mellett másztunk. Szuper cuki volt, folyamatosan bátorított, mert tudja, hogy tériszonyom van. Egész jól ment, a legvégén mondjuk rámtört a bénító érzés és nem tudtam mozdulni. Réku szuper cukin még erősebben drukkolt, ajánlkozott, hogy átmászik és segít, – Anya ne add fel, tudod ez a legfontosabb !! – elmondta az összes általunk hallot fő mondatokat, értékeket. Totál rámjött a nevetőgörcs ami segített is meg nem is. Mindenesetre átlendültem és mentem még pár fogást, aztán … khm elvileg le kellett volna simán csúsznom, hisz ott a kötél, na de hát itt újra eljutott a tudatomig, hogy magasan vagyok. Viszont eddigre már kellően untam a butaságomat és ezért végül is nekirugaszkodtam és elindultam lefele. Euforikus volt leérni a földre és ami a legszuperebb volt, hogy a kedvem totál visszajött a mászáshoz. Még másztam pár falat Gergővel és újra Rékával, majd kidőltem. Ők nem adták fel, hihetetlen mennyiségű falra másztak fel, köztük nem egy kettő tényleg nehézre.

Ezután kideült, hogy van gyerekeknek rendszeres mászás oktatás, sajnos csak 8 éves kortól így csak Rékut tudtuk beiratni ré, de szerencsére jár hozzá alkalmanként plusz egy heti ingyen alkalom így amikor Réka edzése van azalatt Gergő tud mászni csak úgy. Szóval szombatonként délelőtt mászás a program. Már voltunk edzésen is. Réka nagyon jól bírta, tök ügyes volt és még a bemelegítő futás miatt se sírt. 🙂

ezt már az utolsók között mászta Réka, szóval jó fáradtan választotta ki. Nem tudtam lebeszélni róla, h ne egy nehezet másszon fáradtan:)

1 thought on “Falmászás”

  1. Demjén István

    Gratulálok Zsuzsi! Hős vagy!
    A gyerekeknek is grat az ügyességéért,Rékunal külön a biztatásért!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük