Holdfogyatkozás / Vöröshold / Szuperhold

Május 26-án volt a holdfogyatkozás ami akkor figyelhető meg, amikor a Hold a Föld árnyékába lép és vöröses színe lesz, innen jön a Vérhold elnevezés.  Az eseményt nem lehetett mindenhonnan látni szabad szemmel, csak Nyugat-Amerika, Ausztrália, Új-Zéland és Kelet-Ázsia területéről volt látható.

Itt szinte minden média felületen tippeket lehetett olvasni, honnan lesz jó nézni, hol nem lesz felhős az ég. Milyen kamera beállítást használjunk.

Persze fent maradtam én is, bár a fényképezésről tudtam, nem ez lesz az én eseményem – lévén nincs kamerám csak a telefonom, ami szuper képeket csinál, de nem a holdi távolságból. 

Szóval én csak megnéztem, elüldögéltem, szép volt, újra megcsodáltam mennyire sok csillagot látni az erkélyről is. Majd mint ahogy gondoltam a facebook tele volt, hold fotókkal. 

Alább nem az én fotóim láthatóak, vegyesen összegyűjtöttem pár szerintem elég jól sikerült képet. Egyetlen egy kép az enyém, ahol látszódik több kis világító pontocska – a csillagok a Hold körül – es egy nagyobb pont – maga a Hold. 🙂

 

Scroll to Top