Kirandulas a kozeli Okere Vizeseshez

Szép idönk volt ma, se nem hőség, se nem hűvös. Pont kellemes. Sőt meg az órát is visszaállítottuk, szóval plusz egy óránk volt csinálni a semmit reggel. Igy miután kellemes jól csináltuk a semmit, gyorsan kinéztem az egyik közeli vizesest es kávézót – mert akkor mar miért ne! – es hipp-hopp autóba pattantunk es mentünk.
Máté odafele aludt egy jót az autóban en ámultam es bámultam a tája, vezetés közben. Az útra is próbáltam figyelni 😀 azért. Roppant jó utakon vezettem. Volt kanyargos szerpentin, mezőség, majd hobbiton szerű dombság, fenyőerdő, toparti panoráma út, minden. Nagyon szép hely.
Megérkezéskor kipróbáltuk a helyi kávézó-sorkert-éttermet, amit nem tudok elégszer dicsérni. Volt rendes Vegán opciójuk, nem csak a fonnyadt zöldség Burger belerakva egy száraz zsemlébe, esetleg egy paradicsom-karikával. A nem Vegán opciók se a szokásos fish and chips es Burgerben merültek ki. A sor választékok amit hat nem most próbáltunk végig, roppant mód említésre méltó. Elfelejtettem megszámolni pontosan hány fajta, de sok kézműves sort árulnak. Plusz ugyancsak a cider felhozataluk is hasonló.
Azért is mentünk oda mert egy kellemes sétaúton több vizesest is meg lehet itt nézni. Volt benne felmenet, lemenet, lepcso es lepcso a folyóparti elvarázsolt erdőben, amely tele volt fantaillel. Néha meg-meg álltunk, mert ez a kis madár kifejezetten barátságos velünk emberekkel, néha néha úgy viselkedik mintha beszelne hozzad, vagy játszani akarna. Persze azt mondják ezt azért csinálja, mert próbálja a fészkét védeni, es elvileg elűzni próbál. 😀 Mi inkább úgy fogtuk fel, hogy beszélgetünk 😀 Olyan részekkel is ahol akar meg fürdeni is lehetne. Folyamatosan indultak a rafting hajók/kajakok is amit mar alig varok, hogy kipróbáljunk. Anna meg fiatal, nem mehet, de Réka es Gergő mar a folyó egy részen mehet. Persze valahogy majd összehozzuk, hogy valamelyikünk eljön velük, vadvízi evezni. Mig a másikunk Annussal lesz.
Roppant kellemes napunk volt, kicsit meg el is fáradtunk – na jó a gyerekek kidőltek :D:D. Részemről meg mehettünk volna tovább es tovább.

Scroll to Top