Kommunikacio/Teendok

Azert kotottem ossze ezt a ket temat, mert mi akkor akartunk szolni masoknak amikor mar kb biztos, hogy mehetunk. Nem akartunk senkit se feleslegesen izgatni.

Szoval:

Mivel Mate kapott allasajanlatot Uj Zelandrol igy O az aki beadhatja a vizumkerelmet. Egy embernek eleg megkapnia a vizumot / csalad. Ez ervenyes a csalad osszes tagjara.

Igy ossze kellett szedni :

  • hivatalos papirjait
  • Munkaszerzodeseit, ajanlo leveleit, hogy bizonyitani tudjuk, tenyleg ott dolgozott
  • Kellettek orvosi papirok, mindenkirol
  • A legviccesebb, hogy bizonyitekot kellett adnunk, gyujtenunk arrol, hogy tenlyeg egyutt elunk.

Azert veszik ennyire komolyan az egyutt elest, mert Mate vizumaval en is korlatlan vizumot kapok. Azt ertik, hogy hazasok vagyunk, hogy van 3 gyerekunk, a legkisebb 6 honapja szuletett. Mindezek arra mutatnak, hogy egyutt elunk; Na de sose lehet tudni, mi van ha epp valofelben vagyunk. 🙂

Igy Mate osszeszedett mindent amit csak talalt, peldaul : egy a bankszamlank, kozosen fizetunk rola elofizeteseket, odaerkezik  az en anyasagi tamogatasom, regen a fizum, stb…,stb…

Miutan meg volt minden papirunk a bevandorlasi ugynokunk atnezte es jovahagyta.

Innentol kezdve a cegre vartunk, hogy elkuldjek a hivatalos munkaajanlatot, leadjak azokat a szamokat papirokat amelyek azt bizonyitjak, hogy Uj Zelandon nem talaltak megfelelo embert arra a munkara amire Matet vettek fel.

Ezido alatt el kellett kezdenunk atgondolni mit viszunk es mit nem tudunk vinni. Mit adunk el. A gondolat vege kb az lett, hogy mondhatni mindent eladunk, egyszeruen nem eri meg kiszallitatni a butorokat, nehezebb targyakat stb… Vagyis elkuldtuk az emailt eloszor a csaladnak, baratainknak, ahol osszegyujtottuk a dolgainkat.

Elindult a lakas kiarusitasa. 🙂 A legnagyobb merfoldko, holnap lesz! :

Junius 1-tol elviszik a konyhat, a kanapet, a TV-t es meg par kisebb butort. Ahogy Reka mondana: – “Tiszta szellemhazban elunk, Jesszusom. 🙂 ”

Egyebkent az ugynokunk Lipoth Petra, az Nzmigration-nel dolgozik, es ellentetbe sok masik ceggel, akik ilyen olyan jogcimen probalnak penzt kerni meg vizum beadas utan, O tenyleg csak akkor kert penzt amikor minden papirt beadtunk. Ha esetleg valaki egyebkent erdeklodne nala, akkor mar erdemes elso korben minnel tobb adatot, de legalabb egy angol nyelvu CV-t atkuldeni neki!

Leave a Comment

Scroll to Top