Hát ez valami nagyon frankó. Tegnap nézegettem robotot a srácoknak karácsonyra, és persze megtaláltam a LEGO robotot, ami nagyon tuti, de kb a megfizethetetlen kategória, aztán eljutottam az Edison oldalára.

Ez a cucc valami nagyon állat, és hihetetlen jól ki van találva, és “olcsó”. Otthon nem tudom mennyi, de átszámítva egy darab 15e forint (79NZD). Lego kompatibilis, tudja a block codingot, amit oktatok, és wow… Van a faszinak egy bemutató videója itt lehet megnézni, hogy mennyi mindent beleraktak egy ilyen egyszerü eszközbe:

https://youtu.be/ooSYO5Azj4E

Mozog, hangra érzékeny, tud zenélni, vonalakat követni, olvassa az infraledet, követi a fényt, lehet programozni, és lehet később pythonba is programozni. Szóval vettem is 2-őt a kodoló sulinkba, meg elkezdtem letölteni az anyagokat hozzá, aztán a diákok majd kipróbálják:)

Egyébként már maga a csomagolása annyira ötletes volt, amennyire az apple csomagolások szoktak lenni, szóval csináltam is róla egy videót… Lesz majd egy masik is ahol az alap cuccokat mutatom be, de kéne egy csomó dolog, vagy legalább egy állvány, mert így nagyon gáz lett a felvétel… meg egy selfie bot… na jó meg az elhatározás hogy csinálok videókat is… ezt még nem gondoltam át… így hirtelen nem látom mikor lenne rá időm…

Szóval szuper… Persze nem mondom hogy annyira részletesen tanítási terv van rajta mint mondjuk a code.org-on, vagy hogy annyira menő lenne mint a LEGO robotja, de pont nem veszi el a fokuszt attól hogy tanuljunk:) és mégis robot, ami rögtön hihetetlen sok mindent tud:)

 

0 thoughts on “Meet Edison”

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük