Miért jó bloggolni?

Detti megtalálta a régi blogunkat Rékárol. Ott is felelhető a kezdeti lelkesedés, majd összeomlás, viszont érdekes nézni akkoriban hogy láttuk a világot:) Szóval hogy ne unatkozzatok kaptok ebből egy kis izelítőt az elkövetkezendő pár napban. Helyesírás akkoriban sem volt jobb:)

Baby on board

Ma este nem bírtuk tovább, és Zsuzsival elvégeztük a terhességi tesztet. Természetesen sikertelenül, azt hittük, hogy egyszerü lesz, na de nem. A tesztet a megfelelő szögben kellett volna használni, és letenni, ami természetesen nekünk elsőre nem jött össze. Nem volt mit tenni hát Husi bácsival elmentünk még másik két tesztet venni.
A teszt mit én vettem kicsit drágább volt, és miután Zsu rápisilt azonnal! pozitiv eredményt mutatott:) amit még én is leellenőriztem.
Hát itt tartunk most, és nagyon boldooooooooooogak vagyunk. Zsu már el is intézte az ultrahangot, és a legdurvább, hogy már 4 hetes terhesek vagyunk, de csak 5 perce tudjuk:) Ami a legjobb, hogy holnap szülinapja is lesz “anyunak”:)

Mondjuk durva, de most már emlékszem hogy pont Zsuzsi szülinapjan örültünk meg Rékunak… Régen volt na…

9 hónap – Zsuzsi

🙂 így utólag vicces lenne írni sok-sok mindent a várandósságom 9 hónapjáról.
Főleg mivel extra szerencsés voltam és kimaradt minden jellemzően zavaró rész belőle.
Nem volt reggeli rosszul létem, se délutáni se semmilyen. Nem volt hátfájásom, se vizesedésem.
Persze azt nem mondom, hogy nem nőt meg a pocakom. Sőt az szép termetes darab lett, volt aki csak azt tudta elképzelni, hogy ikreim lesznek, hiszen ekkora helyen csakis két gyerkőc lehet. 😀
Végül is nem lett igaza 😀 Igen, a végefelé nem volt kényelmes feküdni, hosszan állni meg ilyenek, de szerintem sok túlsúllyos embernek több mindene fáj nap mint nap mint nekem fájt akkor.
Szóval a 9 hónap nekem teljesen zavartalanul telt. Ó egyetlen egy dologra kellett figyelnem. Kicsit magas lett a terheléses cukor eredményem így diétáznom kellett. Illetve egy spec. étrendet, konkrétan megadott szénhidrát mennyiséget ehettem meg naponta. Viszont ez nem volt olyan, hogy éheznem kellett volna és még az az előnye is meg volt, hogy nem szedtem fel onnantól kezdve több kilót, hogy elkezdtem a diétát. Összesen a 9 hónap alatt 8-10 kilót szedtem fel, ami normálisnak mondható nem sok, nem kevés.

A szülés, bevezető – Zsuzsi

Ehhez először is egy kis bevezetőt írnék.
Voltak fenntartásaim a szüléssel kapcsolatban. Féltem mennyire fog fájni, hogyan történik, mire kell figyelni stb. Mint általában mindenre ami érdekel és új számomra, nem tudom mihez kötni, nem tudok régebbi tapasztalathoz nyúlni, annak igen alaposan utána szoktam nézni. Itt is ezt tettem. Mindenféle fórumon próbáltam minél több információt felszedni, megtudni.
Feljelentkeztem netes forumra is, amelyet igen hamar el is hagytam, illetve nem olvastam csak nagyon szkeptikusan, mert olyan helynek tűnt ahol, hihetetlen mennyiségű félművelt ember ijesztegeti egymást. Szóval inkább nem is foglalkoztam vele, arra jó volt, hogy boltokról is írtak véleményt, néha azért olvastam pár jó praktikát, vagy olyan dolgot, amely érdekesnek hangzott és később utána néztem.
Lelkesen el kezdtem járni a Szent Imre kismama tornájára, majd kismama jogára, érdeklődtem ki mint hogyan élte meg a szülést, mire kell figyelni, mire lehet egyáltalán. Jártam szülésfelkészítő előadásokra, ugyancsak a Szent Imrébe, voltunk babagondozó tanfolyamon, résztvettünk alternatív szülésfelksézítő tanfolyamon is.
Szóval, szerintem mindent megtettünk, hogy minél több infót szerezzünk be mind a szülésről, mind majd a gyereknevelésről, alapvető dolgokról.
Hja… első mindig izgalmas… tényleg sokfelé jártunk, aztán ahogy jött a második harmadik már csak arra figyeltünk hogy egeszséges legyen…:) mivel az alapokat már tudtuk
Na és tudtuk, hogy a szülés mindenképp megtürténik és vége lesz. Viszont ami utána jön sokkal izgalmasabb, néhol nehzebb, kedvesebb a legfőképp élethosszigtartó folyamat. Nem pár óra.
Folytatás következik… Nem szoros téma, de most örülök hogy blogoltunk akkoriban, és jó átolvasni mit gondolunk már nagyon-nagyon másképp:)

2 thoughts on “Miért jó bloggolni?”

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top