Mit csinálok utazás közben

Sok vicces beszólást szoktam kapni hogy kicsit messze lakunk a city-től, és mégmesszebb leszünk ha “fel” (bár szerintem le:) ) költözünk Gulf Harbour-ba.

Kár lenne tagadni hogy közel lakunk, hiszen nem. Plusz itt a közlekedési infrastruktúra nem annyira vagány mint Magyarországon, vagy csak hogy közelebbi példát mondjak Ausztráliába. Persze fejlesztenek rajta, de azért figyelembe kell venni hogy milyen ütembe fejlődött ez a város az elmúlt 10 évbe, és mennyi ember érkezett. Sok:)

Szóval nem a legjobb a helyzet, de ahogy legtöbbször itt is inkább a jó dolgokat szoktam keresni. A vonat a belvárosból a munkahelyre visz 15 perc alatt. Szuperkényelmes, tiszta és gyors. A belvárosba most még busszal járok be (vagy Csanáddal megyünk) ami hosszú, de van külön buszsáv, busz út! is. Ez persze hazafelé macera tud még így is lenni, és a 3 órás utazási idő brutálisnak tünk, de mint írtam nézőpont kérdése.

Imádok tanulni, szóval utazások során ha nem vagyok éppen fáradt, akkor az egyik fő tevékenységem a tanulás olvasás:

  • Podcastokat hallgatok különböző témákban. Ez teljesen random hogy éppen mikor mit, ha valami újra vágyok keresgélek oda illőt. Általában ezt alapzajnak használom, másfél kétszeres gyorsításban lejátszva – függ az előadóktól:) – csak hogy ne teljesen unatkozzak alatta ha valami random témáról van szó
  • A telefonomra le van töltve nem kevés Udemy, Udacity, Youtube videó tananyag. Most leginkább mesterséges intelligencia van a fokuszban, de a Khan Academyn folytatgatom a calculus előadásokat is.
  • Ha éppen úgy támad kedvem akkor olvasok. A következő nanodegreehez ezt a könnyed olvasmányt ajánlottak: Mesterséges Intelligencia: Modern megközelítésben 3. kiadás. Ebből mondjuk  egyszerre jó ha 5-10 oldalt el tudok olvasni hatékonyan, de majdcsak túljutok valahogy az 1000 oldalon, és remélem hasznos lesz a későbbiekben:)
  • Persze szoktam melozni is. Bár a mobilnet eszement drága, de azért simán behozza az árát, hogy bármikor netezni, adott esetben teamviewert használni, ami meglepően gyors még innen Auckland-ből is vissza Európába.
  • De ha mindezek a dolgok nem jönnek be akkor még mindig ott van a bambulás csodálatos lehetősége, ami adott mert nincs tömeg a buszokon, hely mindig van, és általában végállomástól végállomásig megyek – egyszer aludtam be, akkor is felkeltettek:)

De ja. Sokat utazok, és biztos lehetne ideálisabb megoldásokat találni, és biztos lehetne panaszkodi.

Panaszkodni nem szeretek, az ideális megoldásra pedig még nincs lehetőségünk, szóval marad a lehetőségek optimális felhasználása:)

0 thoughts on “Mit csinálok utazás közben”

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük