Lássuk a további tippeket, hogyan lehet növelni a munkakeresés hatékonyságát otthonról, vagy offshore.

Aki nem olvasta a sorozat első cikkét itt megteheti. Ahogy már írtam a legnagyobb probléma az átfutási idővel van. Ha az ember gyorsan akar munkát szerezni, és nem akar hónapokat várni (a cég sem igazán fog) akkor ezt az időt kell valahogy tudni lerövidíteni. Ezt egyrészről meg lehet tenni úgy hogy már valamilyen vízummal rendelkezünk a munkakeresés során, de ha az nem működik akkor jön a B-terv.

Új Zélandon két kategórába esnek jelenleg a cégek (ez biztos fog változni, tehát a mostani állapotokat mondom). Az egyik kategória a sima cég, a másik pedig az akkreditált vizum kiadó cég. Az első egy random work vizum intézése a mai körülmények között hónapokat is igénybe vehet, itt lehet az aktuális számokat megnézni, míg a második esetben a cég gyorsítótt eljárásban tudja intézni a dolgot, ezért 1-2 hét alatt meg tud érkezni a vízum.

Tehát gondoljatok bele, nem elég hogy elvileg offshore jelentkeztek, de a cégnek még 3 hónapot is kellene rád várnia hogy el tudjal kezdeni dolgozni. Sima matek alapján fel fogja venni a fele olyan jó munkaerőt is aki azonnal tud kezdeni, és esetleg még kevesebb pénzt is kér. Arról nem is beszélve, hogy az Ő oldaláról kell megnézni a dolgokat:

 • Mi bevándorlók leszünk, tehát Ő már nem egy olyan esetet látott, amikor felvett valakit, aki soha nem érkezett meg
 • Megérkezett, de fél év múlva meggondolta magát, és mégis hazamentek
 • Megérkezett, aztán lett letelepedési engedélye, és tovább ment másik munkahelyre
 • Megérkezett, de csak simán átment másik munkahelyre
 • Nem kapta meg a vizumot, vagy további időt kellet rá várni

Tehát neki minden kockázat, tehát ez alapján minél egzotikusabb pozícióra jelentkezel hosszas ügyintézéssel, annál inkább próbálnak olyan embert találni aki már itt van. Kivételt jelent a fent említett akkreditációs lista.

Az akkreditált cégeket itt találod meg. Tomiék például ez alapján a lista alapján érkeztek. 3 jelentkezést küldtek el, és még így is 2-3 hónap volt az ügyintézés mindennel együtt. Ezt a listát lehet próbálgatni magyar telefonszámmal, de én itt sem tenném, hanem próbálnék úgy tenni hogy a közelbe vagyok. Lásd felső lista…

Fontos tudni hogyha ezen a listán végigmentek, akkor egy két fejvadásznál el tudjátok ásni magatokat. Egy fejvadász csak akkor képviselhet téged, ha ő küldte el a CV-t, így ha ti külditetek el, akkor kiestek azonnal a kegyeiből. Én ezen nem aggódnék túl sokat. Ezeknek a cégeknek általában eleve erős HR-e van nem véletlenül akkreditáltak, szóval általában keresnek külön is:) emberkéket

Ahol tudtok még a pozíción erősíteni az minden féle training certification-k, amik valóban hasznosak valamire. Itt nem a random udemy certification-re gondolok amit ha elvégzel megkapsz, hanem a kicsit nehezebben megszerezhető dolgokra:

 • AWS certification, Google Cloud, Azure
 • SalesForce certification, Hubspot
 • A kormányzati szektorba imadják a Silverstripe-ot, ha valaki PHP-zik és ilyesmit ír bele hatalmas előnnyel indul
 • Mostanába mindenki Scrumozik, tehát az is jöhet ezerrel, és az ezzel kapcsolatos vizsgák
 • React szinten minden mennyiségben
 • ITIL minden mennyiségben jöhet
 • SAP is természetesen
 • Prince és társai
 • Nem folytatom, mert általában elmondható hogy ezek mindenhol a világban megállják a helyüket….

Egyébként érdemes a seekre felmenni és rákeresni a releváns kulcsszavakra. Ha megvan valami akkor céltudatosan csak arra a témára összerakni egy CV-t. Ha az adott munkából sok van az jó hír, ha nagyon kevés szintén lehet jó hír:) Ha nincs az gond!

Fontos látni hogy ehhez még mindig nem kellett kiutazni ide Új Zélandra hanem otthonról végezhető feladatok, és rengeteg pénzt és energiát spórol meg az ember, ha ezeket a lépéseket otthon teszi meg, és nem itt kezd neki. Ha jönnek még további kérdések írok még a témában de ez alapján simán el lehet indulni és a tapasztalatok alapján már testre lehet szabni a keresést:)

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük