No Easter Egg Hunt

Miután sikertelenül zárult 2 tojás vadászatunk is, így húsvét 3.napjára kirándulást terveztünk. Kinéztem egy helyet olyan területen amerre még nem jártunk. Atiu Creek, Atiu Regional Parkot.

1 órányira van ez is tőlünk, szóval kényelmesen megközelíthető nekünk is a gyerekekkel. Itt is totálisan más tájak fogadtak az eddigiekhez képest. Meglepő módon itt tök nagy teületen volt síkság. Ez roppant furcsa érzés volt, mert itt mindig van dombság, hegy, valami amitől aktív a terep. Itt meg sokszor csak simán elterült a mező thenekkel a tetején, néha birkákkal. Ami megtörte a látvány a helyi lombos valami aminek a neve Toetoe – Cortaderia

Megérkeztünk a Regional Parkba, ahol kiderült, hogy 6 hónappal előre kell foglalni helyet a kempingezős helyre s csak úgy nem lehet behajtani kocsival, mint általában a többi parknál. Így elindultunk, hogy okés, akkor járjuk körbe. Gyönyörű fenyőerdőbe érkeztünk és tettünk sétát. Egy idő után visszamentünk és piknikeztünk, mivel igen éhesek lettünk. Még nézelődtünk és eldöntöttük ide rendsen viszajövünk még, mert gyönyörű lehet a park többi része.

Mivel amúgy azt terveztük, hogy az egész napot itt töltjük, gyorsan kerestünk új helyet ahova elmehetünk. Ha már a nyugati oldalon voltunk, ez biztos volt ott is maradunk. Szóval lecsorogtunk Muriwaira ahol van egy Gannet Colony kilátó. Voltunk már Muriwain, de a beachen, nem itt. Hmm, hát elég jó kis hely azt kell, hogy mondjam. Lementünk és még az apály végét fogtuk ki, így a barlangos részeken kíválóan eljátszottunk a srácokkal. Ha jött egy nagyobb hullm futottunk, nehogy ellepjen minket a barlangban. 😀 Egy idő után a gyerekek lemesztelenedtek és termézetesen Rékánk meg is fürdött nem tudott ellenállni a víznek. Láttunk egy csomó tengeri csillagot is, rákot, Ganettet, és más madarakat. Maga tengerpart eddig azt hiszem a kedvencem, mármint a látványa és a tény ahogy láttam szörfös igen kedvelik, folyamatosan jöttek és mentek a hullámokra. Beszéljenek a képek:

https://youtu.be/LXPpNiuNf4s

Az utunk:

2 thoughts on “No Easter Egg Hunt”

Leave a Comment

Scroll to Top