Nelson!

Rettentő rég írtam, írtunk bármit is. 

Majd egy éve, volt az utolsó bejegyzésünk. 

Legutoljára, Taurangárol jelentkeztem. Khm, hat igen mar nem ott lakunk.

Egy kis visszatekintésként

6 éve es egy hete érkeztünk Új-Zélandra. Először Aucklandben laktunk, Gulf Harbourban a Whangaparaoa felszigeten. Máténak volt munkája, amiből mondjuk megélni nem  igazan tudtunk, de volt munkája, volt vízumunk es nekünk ez elég is volt. (ha valakit érdekel bruttó 75ezres éves fizuból próbáltunk 3 gyerekkel megélni. Ez mar akkor is kevés volt es most végképp kevés lenne) Az első 2 év rettentően nehéz volt, kb. folyamatosan mínuszban voltunk, én takarítottam, hogy kipótoljam a hiányzót, mivel más melót nem tudtam elvállalni a 3 gyerek mellett úgy, hogy 3kor vége van az iskolának. Pluszba egy irodai munkahely kb. 1-1.5 órányira lett volna onnan ahol laktunk. Majd pont emiatt átköltözünk Auckland másik felere, igy mar félórára voltunk a központtól es nekem rögtön lett is irodai munkám, meg választhattam is ajánlatok közül. Máté is talált másik melót ami mar normálisan fizetett. Egyáltalán volt fizetése, amit nem mindig tudtunk elmondani az első munkahelyéről. Kb. 2 év után tudtuk beadni a letelepedésire a jelentkezésünket, amit miután megkaptuk, nagy kő esett le a szívünkről, mert tudtuk most mar tudunk az országban maradni bármeddig, illetve igy megnyílt a lehetőség, hogy Máté totálisan remote – táv munkában dolgozzon. Nem voltunk mar helyhez kötve. A covid is segített, hiszen az én akkori munkahelyem megszűnt, igy nem voltunk emiatt se Aucklandhez kötve.

Igy költöztünk Taurangara, amit nagyon szerettünk, de egy év után, meghoztuk a döntést es Elköltöztünk a déli szigetre Nelsonba! Imádjuk Nelsont, mondhatnám úgy is, hogy számunkra ez egy roppant gyönyörű kompakt kis varos, ahol mi megtaláltunk mindent ami nekünk fontos. Tény itt ki kell emelnem, ezt azért tudjuk mondani, mivel mindketten Mátéval otthonról dolgozunk, igy nem számít honnan is dolgozunk, nem vagyunk helyhez kötve, nem kellett itt Nelsonban munkát találnunk.

Ha valaki olyan olvassa épp soraimat, aki keresi melyik városkába is telepedjen le itt Új-Zélandon, nem feltétlenül Nelsont ajánlom munkahely keresés szempontjából.

Amúgy gyönyörű környéken fekszik, vannak itt hegyek, fenyőerdők, óceánpart aranyhomok, vagy fehér homok is, vízesések, tavak, minden.

Az emberek eszméletlen kedvesek es befogadóak eddigi tapasztalatunk alapján, Auckland, Tauranga es Nelson összehasonlításban, egyértelműen Nelson a nyertes. 

No es miért is Nelsonra esett a választásunk? Lakás vásárlásra adtuk a fejünket tavaly év végen es több helyszint is megnéztünk, de végül Nelsonnal éreztük, hogy itthon vagyunk, majd kb. 1 napon belül találtunk is egy olyan házikót amibe mindenki beleszeretett elsőre es meg is tudtuk venni!

Ez óriási dolog, kb. sose gondoltuk volna, hogy egyszer lesz saját házunk itt Új-Zélandon, es azt, hogy ráadásul egy ennyire jó házikónk, végképp nem mertük álmodni.

A szomszédjainkkal ennél szerencsésebbek mar nem is lehetnénk. Többgyermekes, egy iskolába járnak es mindenki talált barátot köztük (5 gyermekes család), a szülőkkel mi is megtaláltuk a hangot. Azóta mar több tok jó fej családdal tudtunk lepacsizni, mind helyi kiwi család.

Január óta lakunk itt és eddig csak pozitív élményekkel gazdagodtunk :). 

Vannak magyar családok is, de velük meg nem nagyon futottunk össze, igazából 2 magyar családdal szoktunk találkozni néha, de ezentúl főleg kivikkel járunk össze.

Eszméletlen utat jártunk be amióta ideérkeztünk, volt nem egyszer amikor totál kétségbeesésben voltunk, hogy most mi lesz, de sose adtuk fel, mert az tudtuk, hogy nekünk ez az ország tetszik, és olyan nincs, hogy nem hozzuk össze, hogy sikerüljön itt megvetnünk a lábunkat.

Szerintem óriàsi, hogy 6 év alatt mit értünk itt el, mindketten Mátèval, es külön a gyerekeket nézve is, rettentően büszkék vagyunk rájuk. Azt hiszem változáskezeléssel nem lesz gondjuk az életben!:)

Próbálok írni újra többet. A következő bejegyzésben, arra gondoltam, sorba bemutatom mely helyeket néztük már meg a környéken.

Pacsi mindenkinek addig is!

Lent par kep a hazikonkrol. 🙂

Leave a Comment

Scroll to Top