Uszodák – csúzdaparkok

Ezt a postot már igen régen el kezdtem írni. Valamiért sose postoltam. 😀 mi az oka? semmi, elfelejtettem 😀 Így kezdődött:

Az elején meglepődtünk, amikor láttuk mennyire nincsenek itt csúzdaparkok, fedett vizes örjöngők. Aztán elkönyveltük – persze hiszen ha itt az oceán, minek medence – hm na de akkor is. … Aztán szép lassan leesett, hogy itt az uszodákat, városi, akár nevezhetnmém önkormányzati uszodákat eleve totál gyerek barátként üzemeltetik. Ha maga az uszi nem elég nagy arra, hogy legyen külön gyerek medence, ahol lehet ugrálni, csúzdázni stb… akkor simán elkülönít 1-2 úszósávot ahova szabadon mehetnek a srácok, labdázhatnak, ugrálhatnak stb… Nagyobb uszodáknál, akár totál külön, üvegfallal elválasztott gyerekparadicsom van, a kis pancsolós helyekkel babáknak, egyre méllyebb medencékkel, végül falmászóval ahonnan lehet beugrani a vízbe. Ezekben a gyönyörűség még pluszban az, hogy a gyerekeknek ingyenesek az uszodák, kivétel külön plusz eseményekért kell fizetni mint felfújt vizes ugráló – nem tudom mi a neve 😀 – vagy az említett falmászási lehetőség. Azóta találtunk pár csúzdapark szerű dolgot, de azért azok nem összehasonlíthatóak a Magyarországon található megoldásokkal. Kisebbek, aranyosak, de a mi léptékünkben nem csúzdaparkok. Viszont így, hogy az uszik szuperek, már nem is hiányoznak.

Azóta elköltöztünk és kipróbáltunk az új helyünkhöz közeli uszit és persze voltunk már több usziban is. Szóval a fenti bejegyzés csak még jobban igaz. Van egy hatalmas baba medences helye, 3 kismedence van benne, kis csúzdaval és különböző vízfröcskölős élménnyel. Van a nagyobbaknak hullámmedence, szép nagy kanyargós és meredek csúzdával és sodró medencével – nem tudom létezik e ilyen fogalom, hogy sodró medence, de leírja szerintem mire gondolok. 🙂

Az igény csúzdaparkokra totál eltűnt, persze majd szívesen ellátogatunk asszem az egy darab csúzdaparkba egyszer valamikor. 😀 pár kép:

2 thoughts on “Uszodák – csúzdaparkok”

  1. Ez nagyon jó. S hogy a gyerekeknek ingyenes! Jópofa, ahol Réka kapaszkodik és úgy megy
    egyik helyről a másikra. Gondolom sokszor fogtok ide eljönni.
    Puszi!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük