Gyógyszertárak

This post is also available in: enEnglish

Már régóta gondoltam megosztani az itteni gyógyszertárak milyenségét.  Kérdezhetitek, no miért. Miben lehetnek olyan szuperek 😀 Neem, semmi szuperség vagy ilyesmi. Egyszerűen csak totálisan másképp működnek mint Magyarországon. Szóval:

  • a belsejük nem emlékeztet egy gyógyszertárra, ugyanis minden fajta dolgot lehet benne kapni. a gyerek játékoktól kezdve, a lakberendezési kis mütyürökig. Kalap, sál, papucskák. Általában drágábbak dolgok az átlagosnál, bár néha kifejezetten jó ajánlatokat lehet találni. Persze a terület egyik felében megtalálod a hagyományos nagyobb gyógyszertárakban levő részleget is, mint megfázásra való dolgok, ragtapaszok, napvédelem stb….
  • mikor bemész, lelkesen odamegy hozzád valaki, bár van olyan verzió is ahol a pult mögött vár az eladó. Leadod a receptedet és ekkor Ők mondanak egy időt amikorra kész lesz. Először roppant mód meglepődtem mikor leadtam Réku receptjét és a hölgy közölte velem, hogy oke, kész lesz 10-15 perc múlva. Tökre azt hittem félreértem amit mond, de nem. Szó se volt ilyenről, egyszerűen ez itt a rendszer.
  • Van újratöltés. Ha rendszeres gyógyszered van, illetve hosszabb ideig kell szedned egyet, akkor a doki felír egy 3 havi adagot. A gyógyszertárban viszont csak 1 havit kapsz meg.Mikor kifogyóban vagy akkor bemész és csak szólsz, hogy újratöltésért jöttél, ü neved, milyen ggyszerről van szó – a gépben benne van a recept már és látják így ők is, hogy igen még van hátra egy újratöltésed is. Ezt az infót rá is írják a blokkra amit kapsz.

Szóval érdekes, totálisan más. Látom előnyét és hátrányát is a rendszernek. Azt hiszem én valahogy vegyíteném a gyógyszertári működéseket.

🙂

Hozzászólás