Gyógyszertárak

This post is also available in: enEnglish

Már régóta gondoltam megosztani az itteni gyógyszertárak milyenségét.  Kérdezhetitek, no miért. Miben lehetnek olyan szuperek 😀 Neem, semmi szuperség vagy ilyesmi. Egyszerűen csak totálisan másképp működnek mint Magyarországon. Szóval:

 • a belsejük nem emlékeztet egy gyógyszertárra, ugyanis minden fajta dolgot lehet benne kapni. a gyerek játékoktól kezdve, a lakberendezési kis mütyürökig. Kalap, sál, papucskák. Általában drágábbak dolgok az átlagosnál, bár néha kifejezetten jó ajánlatokat lehet találni. Persze a terület egyik felében megtalálod a hagyományos nagyobb gyógyszertárakban levő részleget is, mint megfázásra való dolgok, ragtapaszok, napvédelem stb….
 • mikor bemész, lelkesen odamegy hozzád valaki, bár van olyan verzió is ahol a pult mögött vár az eladó. Leadod a receptedet és ekkor Ők mondanak egy időt amikorra kész lesz. Először roppant mód meglepődtem mikor leadtam Réku receptjét és a hölgy közölte velem, hogy oke, kész lesz 10-15 perc múlva. Tökre azt hittem félreértem amit mond, de nem. Szó se volt ilyenről, egyszerűen ez itt a rendszer.
 • Van újratöltés. Ha rendszeres gyógyszered van, illetve hosszabb ideig kell szedned egyet, akkor a doki felír egy 3 havi adagot. A gyógyszertárban viszont csak 1 havit kapsz meg.Mikor kifogyóban vagy akkor bemész és csak szólsz, hogy újratöltésért jöttél, ü neved, milyen ggyszerről van szó – a gépben benne van a recept már és látják így ők is, hogy igen még van hátra egy újratöltésed is. Ezt az infót rá is írják a blokkra amit kapsz.

Szóval érdekes, totálisan más. Látom előnyét és hátrányát is a rendszernek. Azt hiszem én valahogy vegyíteném a gyógyszertári működéseket.

🙂

6 hozzászólás

  1. Kuzdunk hogy meglegyen a letelepedes. Itt is szigoritottak az elbiralasi folyamaton, szoval varunk, es csinaljuk amit kernek. Ez eleg idegorlo, es hosszas dolog, szoval lelkesedesunk bloggolni most nincs sok.
   Masreszrol mindenki jol van, es happy:) Maradni szeretnenk:)

 1. Sziasztok,csak kíváncsi lennék a véleményetekre,hogy mire elég egy 30$ órabér Waikatoban egy négytagú család meg tud élni belőle,vagy ez kevés? Most Hollandiában élünk ,heti 550€-ból kijövünk.Üdv.:Zsolt

 2. 30 kicsit huzosnak tunik nekem. Waikato olcsobb mint Auckland az biztos, es gondolom ki lehet fogni jo lakast. de az is 400-500NZD lesz hetente…. a tobbi koltseg pedig onnan indul. Ami altalaban jo matek:
  Lakas heti berlet ara szorozva 2.5-3.5-el. Ez lesz kb a heti koltesed. Ez esetetekben mondjuk heti 1000NZD, ami kicsit tobb mint Hollandia de ez realis, es nagyon alul becsult. Nekunk a heti koltesunk 1800 korul van jelenleg 3 gyerekre, Aucklandben, de ebben mar minden benne van…
  30NZD nem tudom hogy adozas elott vagy utan… de innen mar menni fog a matek…

  1. Nagyon szépen köszönöm a választ,ez már egy jó támpont,amin már elindulhatunk.Minden jót és sok szerencsét nektek a továbbiakban!Üdv.!

Hozzászólás