Nyaralás / Summer Holiday

Többen kérdezték tőlem, hogy megyünk e valahova nyaralni. Nem, nem megyünk. A környék tengerpartjait fedezzük fel és megnézzük Auckland pár gyermekbarát nevezetességét. Kb. 1 órás autós rádiuszban gondolkozunk és nézzük ki a programokat.
Voltunk az állatkertben 2 napja. Ami azt kell mondanom, hogy tényleg nagyon szuper. Szerintem a budapesti is szuper állatkert és szerettünk odajárni. ami itt meglepett, hogy mennyivel nagyobb területen terül el az egész. Ami érthető, a város földrajzi adottságából és az általános építkezési szokásokból. Egy – egy állatfajnak nagyon nagy életterülete van és így életkörnyezete tényleg, mint egy kis darabka a valódi életteréből ahonnan származna eredetileg. 4 óra alatt az állatkert kb. egy harmadát, ha meg tudtuk nézni. Pluszba szerencsénkre most fut egy külön kiállítás is a bogarakról, ami tényleg nagyon szuper. Réka amúgy is imádja a rovarokat, bogarakat. Na itt óriás nagyságban nézegethette őket, interaktív játékok formájában ismerkedhettek. Nagyon igényes kiállítás. Igen, persze sokkal több mindent meg lehetne még mutatni a bogarak-rovarok életéből, de szerintem pont akkora lett a kiállítás, ami egy gyereknek még “bemegy” és még pont nem unja meg. Ők a célközönség. No de beszéljenek a képek, videók.itt pingvinek láyhatóak, sőt babapingvin is volt. A hajó alatt 🙂
IMG_1648
Anna barátságot kötött egy kakassal
IMG_7677IMG_7678
volt baba teknőőőős. nem tudtam azt felvenni, ahogy Anna extazisba került tőle. de ott tombolt a teknőci üvegénél, aki épp szép komütosan ette a salátáját.
IMG_7676
IMG_7667IMG_7660
lovebirds:
IMG_1631
Africa


A bogárkiállítás
IMG_1619IMG_1620
mézkészítés:IMG_7639IMG_7640IMG_7641IMG_7642IMG_7649
az agysebész hangya, a zombicsináló.
IMG_7657
A legcukibb bogárka 🙂
IMG_7658

2 hozzászólás

Hozzászólás