New Plymouth – az odaút

Nemrégiben voltunk New Plymouthban. Aucklandtol 5 órányira van Dél felé. Egy magyar családnál aludtunk, Ildikoknel akik 1,5 éve érkeztek ugyancsak 3 gyerkőccel – bár már náluk a gyerekek picit nagyobbak a legkisebb 11 éves.

Az utat feldaraboltuk és megálltunk párszor, hogy a srácok futkározzanak, túléljük az utat. Odafele Mátévsl a Volt munkahelyénél találkoztunk, itt volt az első rövid szünet, majd mentünk is tovabb. Aznap volt az utolsó munkanapja, így totál nyugalomban és boldogásgban indultunk neki az útnak.

Következő megállónk a Otorohanga Kiwi House and Native Bird Park volt. Írták, hogy van rendszeresen kiwi etetés, no persze más madarakat is etetnek, viszont a kiwi volt amire nagyon kíváncsiak voltunk mert még nem láttunk egyet sem, élőben. Kis kitér: a kiwi madár éjjeli madár és roppant félénk, rejtőzködő életet él. Az állatkertben is egy teljesen sötét helyen van, ahol nem látni semmit. A természetben nem lehet vele találkozni, hiszen éjjeli és rejtőzködő. A mellettünk levő Shakespeare parkban vannak kiwik, viszont a park rangerek is külön postoljak ha sikerül esetleg “látniuk” – becsipog a madarak jelzője.

Megérte megállnunk, láttuk kiwit és sok más gyönyörű madarat. Pár kép:

A kiwiket lattuk nem csak így monitoron. Egy nagy üveg fal mögött várakozhattunk a félsötétben, majd egy hölgy miután mesélt a kiwikről, bement a kiwikhez akik természetesen totál el voltak kerítve és vitt nekik, gilisztákat és társaikat. Az etető tálak közvetlenül az üveg elé voltak kihelyezve így volt tényleges alkalmunk látni kiwimadarat. A parkban voltak persze más madarak, gyíkok is. Képek:

Ezután folytattuk utunkat New Plymouth felé, sajnos útközben láttunk egy erdő, inkább bozüt tüzet.

Az út csodálatos volt, fantasztikus tájak vannak arrafele. is. Az óceán mellett visz az út jó darabon. Dimbes dombos, kis sziklás ami a Frozenből a gnómokra emléksztettek 🙂 nem tudtam értelmes videokat készíteni, ez a 2 ami még nem olyan rossz.

Folyt. köv….

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top